HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.01.03. 10:21 A.N.R.

Sajttekercs

Címkék: tojas sonka sajt tejfol

Nagyon látványos és nagyon finom, mindig nagy sikere van. Elkészítése igényel egy kevés figyelmet, de nem olyan bonyolult, mint amilyennek először tűnik.

Hozzávalók:
trappista sajt - nagyjából egyharmad guriga, abból, amelyik kb. 1,5 kg egy egész, vízszintesen kell elvágni, mint ahogy a tortát szokás töltés előtt
tojás (4-6 db, amennyi jut)
sonka - lehet a legegyszerűbb gépsonka, uzsonnasonka, de a finomabb prágai sonka is, a lényeg, hogy vékonyra legyen szeletelve, és a legjobb, ha nem kör, hanem téglalap alakú
tejföl
mustár
só, bors

Keményre főzzük a tojásokat, megpucoljuk és hagyjuk kihűlni.

Felfőzünk vizet és belerakjuk a sajtot, hogy kicsit megpuhuljon. Nem kell sokáig főzni, inkább csak a melegtől puhuljon, oda ne égjen. Amikor egy fakanál nyelével majdnem át tudjuk szúrni, akkor jó, kivesszük egy tésztaszűrő segítségével és jól lecsöpögtetjük, majd nyújtódeszkára rakjuk. Kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, nagyjából téglalap alakúra.

Amíg a vízben puhul a sajt, elkészítjük a tölteléket. A tojásokat megreszeljük, megfűszerezzük, összekeverjük annyi tejföllel és mustárral, hogy kicsit összeálljon, de vigyázzunk, ne folyjon!

A kinyújtott sajtra egymás mellé felpakoljuk a sonkaszeleteket, minél szorosabban, ne maradjanak üres részek. A tölteléket rákenjük vékonyan, úgy, hogy a tőlünk távolabb eső oldalán kb. 1-2 centiméternyi részen ne legyen töltelék. Ezután elkezdjük feltekerni az egészet, a töltelék valószínűleg kicsit hátrébb fog tolódni, de ha üresen hagytunk ott egy sávot, akkor ez nem fog gondot okozni. Feltekerés után egy hosszú edényre helyezzük és berakjuk a hűtőbe. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha kihűl a sajt, akkor már nem lehet törésmentesen tekerni. A tölteléket meg lehet bolondítani gombával, hagymával és vegetáriánusok kihagyhatják belőle a sonkát, úgy is nagyon finom.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr745974595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chriesi 2007.10.15. 15:10:03

Juj de jó. Ilyet anyukám is mindig csinált de másfajta töltelékkel és én is kipróbáltam nem olyan régen. Jó látni másnál is új töltelék ötletet. :D

Boros Ferencné 2011.04.01. 18:46:29

Nagyon finom és dekoratív,még hidegtálakhoz is,de én edami sajtot szoktam használni azt meg lehet"főzni,,vagyis a forró víztől nem lesz nyúlós és szépen lehet nyújtani.Ez csak jó tanács!
süti beállítások módosítása