HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.01.11. 16:44 A.N.R.

Sütőtök-leves

Címkék: mez tejszin sutotok

Több receptet is kipróbáltam, mire rátaláltam az igazira, Kockásnál. Ennek végre sütőtök-íze van, nekem nagyon bejött. A gyerek ugyan magában nem ette meg, de csirkehússal együtt igen. Mivel ez a receptblog inkább olyan saját recept-füzet szerű, ezért publikálom a receptet, gondolom, Kockás sem bánja.

Hozzávalók:
egy közepes sütőtök (én a nagy magyarból vágtam le egy kb. kétkilós darabot)
egy erős kéz és egy éles kés a daraboláshoz :-)
2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
10 dkg vaj
só, bors
3 dl tejszín
1 evőkanál méz

Felkockázom a tököt, megolvasztom a vajat, belerakom, és kb. 5 percig sütöm. Ráöntök egy csésze vizet, ráteszem a fedőt és így párolom kb. 10 percig. A liszttel besűrítem, hozzáöntök még 3 csésze vizet, és együtt főzöm pár percig. Leveszem a tűzről, összeturmixolom. Megsózom, megborsozom. Hozzáöntöm a tejszínt és a mézet, visszateszem a tűzre és összefőzöm. Hagyom hűlni, langyosan/hidegen még finomabb, mint melegen.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr335974597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

73370 2008.09.29. 19:40:49

Sosem csináltam még, pedig imádjuk a sütőtököt.Most is itt figyel a kosaramban két szép darab. :-) Holnap feltétlen nekiesek és kipróbálom ezt a receptet! Nagyon kíváncsi vagyok rá!

73370 2008.09.30. 14:06:43

Meg is csináltam! És naggyon fincsi! Köszike!

14594 2008.09.30. 14:23:41

Örülök, hogy ízlett :-).

edit 2008.10.04. 19:56:26

szia én is holnap kiprobálom remélem izleni fog

Sanyi 2008.10.20. 11:50:18

Isteni lett, finom, krémes. Napraforgómézzel kevertem be, 2 féle sütőtökből. Nagyon harmónikus ízvilág!

dzsudy 2008.10.29. 20:34:04

Szia! Ötvözöm a recepteket. A tököt megsütöm, mert sokkal karakteresebb lesz az íze, mint vízben főzve - és a pucolással sem kell bajlódni. Liszt vagy keményítő helyett krumplit főzök 1 fej vörös- és 1-2 gerezd fokhagymával (ez utóbbi íze elfő, viszont kihozza a rejtve maradó aromákat) vegetás vízben. A főzőlé egy részét később is föl lehet használni. Mivel házi tejet használok, turmixolás után visszaforralom a levest. Bízom benne, hogy finom lesz, most készül az első "mű", mialatt ezt a bejegyzést írom... :) Minden jót: Judit

Kismóni 2008.11.02. 13:41:00

Köszönöm a receptet, egyszerű és nagyszerű. Még sosem ettem ilyet, de ez elsőnek is kítűnő volt. Az ízvilága még jobb, ha kis őrölt szegfűszeget teszünk bele. Passzol még a fahéj, szerecsendió is.

Lizik Zsuzsanna 2008.11.08. 21:13:08

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon egyszerű volt elkészíteni még a magamfajtának is, aki "irtózom" a főzéstől. Nagyon-nagyon finom lett és volt szerencsém jó sokáig is élvezni, mert nagyon sokat csináltam és a kislányom megkóstolás után (mert nálunk az a szabály, hogy először mindent meg kell kóstolni, csak azután lehet azt mondani, hogy nem ízlik) úgy döntött, hogy nem áll be a sütőtök levest szeretők táborába :-) Mindenkinek ajánlom és tényleg igaz, langyosan, illetve hidegen sokkal finomabb, mint forrón, vagy melegen. Zsuzsa

20753 2009.02.05. 14:20:21

Nahát, örülök, hogy ízlett nektek! :-)

Avi 2009.09.11. 13:01:46

mi pirított és dörzsmozsárban kicsit összetört tökmagot is szórunk a tetejére, ízesítésül pedig egyedül a frissen reszelt szerecsendiót használjuk. Issteni leves, ezért is nagyon szeretjük az őszt! :)

Koli 2009.10.06. 20:57:56

Ha sütőben sütöd meg a tököt, még finomabb lesz. Ízesítésnek egy kis frissen őrölt borsot és szerecsendiót is teszek bele. Ha készen van, tökmagolajat locsolok rá (a melegen préseltet).

Vadmax 2009.11.01. 13:50:51

Sziasztok Én Haloween tökből csináltam, a színe szép világossárga lett, hagytam benne tökdarabokat is és levesbetét golyócskákkal tálaltam. Nekem ízlett de aki a tök ízt nem szereti annyira annak nem ajánlom mert hetekig röhögtem rajta ha eszembe jutott a fiam arca amikor megkóstolta:)

Ádám 2009.11.04. 19:21:46

Isteni volt, köszönöm a receptet:) Mostantól csak ezt használom:)

Liza 2010.10.17. 09:10:26

Én teszek bele egy kis fahéjat és egy kis kanál liszttel és egy nagy kanál vaníliás pudinggal sűrítem a többi ugyanaz. Nekünk is a kedvencünk. A széles krumplipucoló pedig viszi a sütőtök héját.

Luca 2010.10.26. 10:50:21

Sziasztok! Az eredeti levest kipróbáltátok és nem ízlett,hogy mindenki változtatott valamit rajta? Szerintem ,ha már más hozzávalókat használtok,annak már más a neve,vagy kegalább tedd hozzá,hogy x levese alapján , ahogy én csinálom...

b.magdi 2010.10.26. 13:39:02

én is ki próbáltam,nagyon ízlett mindenkinek,szerintem egészséges,tele van vitamín nal..köszi a jó tanácsot

Hódi Éva 2011.02.19. 11:26:27

Nagyon nagyon tetszik nekem ez a recept ki is próbálom rögtön.Nagyon köszönöm nektek. Üdv.Éva

Murzsa Kata 2011.03.17. 17:45:42

Kedves Gigi! Sutotok levest akartam kesziteni, es a google a te blogodat hozta fel elsokent. Szerencsere! :) Tegnap megfoztem, plusz a nalad talalt rizses hust is elkeszitettem melle. Imadtuk! Ma is azt ettuk :) Skociaban elek, a kedvesem skot es gyakran fozok magyarosan, mert nagyon hianyzik, es o is szereti. A lenyeg, hogy nagyon orulok, hogy rabukkantam a blogodra, mert rengeteg jo recepted van, egyszeruen elkeszitheto, magyaros konyha - pont ez kell nekem! Koszonom szepen, minden jot! Kata (ekezetek nincsenek, bocsanat)

14594 2011.03.18. 10:45:38

Kedves Kata! Örülök, hogy tetszenek a receptek. Főzz sokat és egyetek jókat! :-)
süti beállítások módosítása