Leggyakrabban pulykából főzöm, de finom sertésből és borjúból is.
Hozzávalók:
kb. 50 dkg pulykacomb (vagy sertéscomb) felkockázva
1 fej hagyma apróra vágva
olaj, só, delikát, paprika
1 bögre rizs
A hagymát megdinsztelem az olajon, teszek bele piros paprikát, megforgatom - kicsit megpirítom benne a húst -, felöntöm vízzel (jó bőven) és készre főzöm a pörköltöt. Azért kell jó bőven a víz, mert ebben főzzük meg a rizst is. Kiveszek a kész pörköltből 2 bögrényi levet. Ha annyi nincs rajta, akkor kipótolom vízzel. Kevés olajon megpirítom a rizst, majd ráöntöm a pörkölt levét és lassú tűzön megfőzöm. Ha puhára főtt, összekeverem a hússal és már kész is van.
2007.01.16. 13:23
Rizses hús
Címkék: hagyma rizs pirospaprika pulykahus
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr815974598
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.