HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.02.22. 17:40 A.N.R.

Túrókrémes

Címkék: tojas margarin turo finom liszt sutopor

Nagyon könnyű tészta, egyáltalán nem tűnik túl édesnek vagy émelygősnek. Emiatt persze veszélyes is, mert jó sokat bír az ember enni belőle :-).

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 mokkáskanál sütőpor
2 mokkáskanál szalakáli
2 egész tojás

Összedolgozzuk, két lapot sütünk belőle.

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró

Jól összekeverjük, a két lap közé kenjük. A végén a tetejét porcukorral megszórjuk.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr675974609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v 2007.02.22. 20:01:59

Akkor ez ilyen utántöltős? Mármint előbb süt, aztán tölt? A krémbe szerintem sok az a vaj. Igazság szerint valahol valamikor ettem egy ugyanígy kinéző, ránézésre sütőporos túróst, aminek isteni volt a tésztája, és otthon még nem sikerült reprodukálni. De ennek is adunk egy próbát, hátha ez lesz az :)

14594 2007.02.22. 20:58:08

Igen, előbb süt, utána tölt, tehát a töltelék nem sül meg. A vaj nem sok, mivel van benne fél kiló túró, az sokat felvesz, de persze nyugodtan készítheted kevesebbel is. A tésztája ennek nagyon puha, omlós, szóval megér egy próbát :-).

t3v 2007.03.10. 19:10:43

Na, megvolt. A tészta valóban nagyon kellemes, bár nem ezt kerestem, de megtartjuk :)Egy bajom volt vele: végül jó, hogy előrelátóan a tepsi hátán sütöttem (egy nagyot, amit így könnyebb volt nyújtani, aztán kettévágtam), mert el nem tudom képzelni, hogyan vakartam volna ki a tepsi belsejéből a lapot. A töltelékbe végül pár kanál tejfölt tettem a vaj helyett, és még össze sem puhult, amikor már hiányzott a fele...

14594 2007.03.11. 13:26:06

Ezek szerint finom lett, és ez a lényeg :-). Régebben anyu is mindig a tepsi hátán sütötte, legutóbb meg is kérdeztem tőle, hogy most meg már miért nem, azt mondta, az új tepsije alacsony peremű, könnyen kijön belőle. Az én tepsim egyik oldala meg nem függőleges, így könnyű belőle kicsúsztatni.

Gréta 2008.07.29. 19:50:05

Szia! A család kitalálta hogy játsszunk vacsora-csatát:) Én egy 14 éves lány vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy meg tudnám-e csinálni ezt (vagyis hogy nincs-e vele rengeteg munka) és hogy kb. mennyi idő. Köszönöm előre szia

Gréta 2008.07.29. 19:51:37

Ja és mégvalami! Ez kb. mekkora adag? (=
süti beállítások módosítása