HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.03.01. 21:26 A.N.R.

Töltött krumpli

Címkék: krumpli gomba sajt

Vigyázz, kész, főzz! - Amikor elolvastam a kiírást, az jutott eszembe, hogy "mi a fenét lehetne főzni-sütni?", aztán elkezdtek eszembe jutni a töltött dolgaim, pl. a zsemle, a sajttekercs, mert hisz ebben is van töltelék, és persze a töltött krumpli, amiről eddig még nem posztoltam, hát úgy gondoltam, épp itt az ideje.

Az étel elkészítése kb. egy órát vesz igénybe, az eredmény pedig nagyon finom és nagyon laktatós. Mint minden töltött étel, ez is variálható ezerféleképpen. Én kétféle tölteléket szoktam készíteni: húsost és gombást. A képen az előbbi látható, bár látványban nem igazán van különbség, ízben annál inkább. Mindenképpen nagyobb krumplikra van szükség hozzá, fejenként egy elég, de ha kisebbek vannak otthon, abból is elkészíthető (kicsit macerásabb), persze többet kell számolni. Darált húsból nem kell sok, néhány deka fejenként, de ha többet sikerül darálni, akkor sem megy kárba, mivel megsüthető a krumpli mellett. Mi kell még hozzá? Fűszerek, hagyma, olaj, sajt.
Elkészítése: a krumplit héjában megfőzöm kb. 20-25 perc alatt sós vízben. Míg fő, apróra vágott hagymát dinsztelek kevés olajon, majd belerakom a darált húst (bármilyen lehet, nekem a pulyka a kedvencem), és csak addig kavargatom, míg ki nem fehéredik. Ha megfőtt a krumpli, óvatosan meghámozom, majd kettévágom hosszában. Ráteszem a darabokat egy nagyobb tepsire, és kiskanállal óvatosan kikaparom a belsejét. Vigyázni kell, mert könnyen törik. Amit kikapartam, azt beleteszem a húsba (ill. gombába, ha abból készítem). Jól összekeverem a tölteléket, ízlés szerint fűszerezem - só, bors, és bármi más, ami ízlik, pl. fokhagyma. Egy-egy krumpliba nagyjából egy evőkanálnyi fér, nagyobb krumplikba persze több, legyen jó púpos. A tetejére sajtot reszelek. A maradék tölteléket a tepsi egyik kivajazott sarkába púpozom, hogy megsüljön. Kb. 200 fokos sütőben 20-25 perc sütés elég neki. Ha valaki nem szereti, ha megpirul a sajt, elősütés (kb. 10 perc) után is rárakhatja, ebben az esetben csak olvadt lesz, de nem ropogós.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr705974611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anna 2007.03.01. 22:52:06

hello hogolyo http://annaeszik.blogspot.com/2007/03/uj-hogolyo-ildinko-tol-hogolyonak.html anna

94829 2009.01.25. 08:34:33

én is kipróbáltam. nagyon fincsi. :)

Joli 2009.10.23. 08:08:05

Kedves Gigi! Remekül hangzik a recept, és ínycsiklandó a kép! Ma el is készítem, és sűlt körtével fogom tálalni.
süti beállítások módosítása