Hozzám is eljutott a "kördés", amit Kicsi Vú indított el. Megpróbálok mindenre válaszolni, de lehet, hogy kicsit összecsapottnak fog tűnni, ezért elnézést kérek. Az az igazság, hogy túl sok időm most nincs, de a következő napokban még annyira sem lesz, mivel költözünk, és talán netünk sem lesz pár napig, így nem akarom elhalasztani a válaszadást. Az időhiány miatt remélem, mindenki megbocsátja nekem, ha nem bogarászom végig az összes blogot, hogy ki nem kapta még meg a kérdést, tehát nem fogom továbbadni.
1.) Hány szakácskönyved van?
Olvasva a többiek válaszát, bújok el a szégyentől, mivel _nagyon_ kevés. Szám szerint 8 db, plusz rengeteg saját gyűjtés magazinokból, netről, családtól. Az a nagy helyzet, hogy eddig én sem nagyon igyekeztem vásárolni, és családom sem tudja rólam, hogy mostanában ennyire érdekel a főzés-sütés. Talán majd jelzem nekik, megkönnyítve ezzel az ajándékvásárlásokat :-).
Egyébként pedig (remélem nagyon sokára) hozzám fog majd kerülni anyutól kb. 10 szakácskönyv és anyósomtól nagyjából ugyanannyi.
2.) Melyik három a legkedvesebb?
Itt most csak egyet választanék, hiszen eleve nincs sokkal több háromnál. A kedvenc Frank Júlia nagy szakácskönyve, mivel ebben a lehető legérthetőbb módon vannak leírva az ételek, magamfajta (majdnem)kezdőknek szánva.
3.) Melyikek várnak beszerzésre?
Annak ellenére, hogy nem vásároltam túl sokat eddig, azért szemeztem sokfajtával a boltokban. Szerintem előbb-utóbb beszerzek egyet Jamie könyveiből, esetleg Stahl is szóba jöhet, meg érdekelne pár olvasmányosabb könyv is. Tetszenek a tematikus szakácskönyvek is, pl. a tésztás, krumplis ételek, saláták és hasonlók.
4.) Milyen konyhai kütyük után vágyakozol?
Elég jól el vagyok látva, és eddig nem is fért volna több. Most talán lesz kicsit több helyem, de még mindig nem az igazi. Legjobban egy olyan konyhabútorra vágyom, ami minden igényemet kielégíti, tele van praktikus tárolóhelyekkel és esetleg fából készült. De erre még jó néhány évet várhatok pénzhiány miatt. Ami viszont hamarabb is beszerezhető: egy normális aprítógép; egy elektromos húsdaráló; egy fondü-készlet; egy olyan kávéfőző, amivel cappuccino is készíthető (mivel kávét nemigen iszunk, a vendégekre viszont gondolni kell ebből a szempontból is).
5.) Kedvenc fűszereid?
Elsőként mondanám a fahéjt és a vaníliát. Aztán a fokhagyma, amennyiben fűszernek tekinthető. Szeretem a bazsalikomot is nagyon. Most, hogy saját kertem lesz, talán eljutok odáig, hogy saját zöldfűszereket nevelgessek. Vagy ha nem a kertben, akkor a konyhaablakban, majd meglátom.
6.) Mit rendelsz leggyakrabban étteremben?
Olyasmit, amit otthon nem készítek el, mert nem tudom, vagy túl macerás. Ill. olyat, amit már régen szeretnék megkóstolni. Általában ez csirkéből, pulykából készült finomság, ha főételről van szó. Előételt nagyon ritkán rendelek, ha mégis, akkor leginkább azért, mert mást nem is fogok. Levest is ritkán, ha választok, akkor az valószínűleg hagymaleves vagy valamilyen speciális gyümölcsleves. Desszertet mikor hogy, inkább a jól beváltakat szoktam, amivel nagyokat bűnözöm (somlói - bár ez veszélyes, sokszor csalódom, mert nagyon el tudják rontani; ilyen-olyan palacsinták; vagy valami gesztenyés). Cappuccinot általában szoktam rendelni, néha koffeinmenteset, ami miatt furán néznek rám, de sajnálom, este én nem vagyok hajlandó koffeint magamhoz venni, aludni is akarok utána.
2007.03.02. 12:49
Kördés
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr125974612
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.