Szeretjük mi a halat, csak ne legyen vele sok gond. A halrudakat is szeretjük, csak azt nem, ha nem tudjuk, mi van benne. Ezért most saját kezűleg készítettem, hogy tudjam, mit is eszünk valójában.
Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
1 kg tengeri halfilé
2 szál újhagyma
2 nyers tojás
1,5 zsemle
só, bors
zsemlemorzsa
olaj a kisütéshez
A halfilét kiolvasztottam, feldaraboltam és pépesítettem botmixerrel. A hagymát nagyon apróra vágtam, a zöldjével együtt. A zsemlét vízbe áztattam és kinyomogattam (utólag rájöttem, hogy finomabb lett volna talán tejbe áztatni, ill. talán elég egy zsemle is). Összekevertem a halat, a hagymát, a tojásokat, a zsemlét, fűszereztem sóval és borssal, persze más fűszerek is mehetnek hozzá, de első kísérletnek nem akartam túlzásokba esni. Kis rudakat formáztam belőle, belehempergettem zsemlemorzsába és forró olajban aranybarnára sütöttem. Ilyen lett: (a formázáson még lehet javítani :-) )