Ma reggel nekiálltam palacsintát sütni 1 kg lisztből. Nem számoltam, hány darab készült, de elég sokáig tartott, mert sajnos csak egy palacsintasütőm van, így ott álldogáltam mellette egy csomó ideig. Azt hiszem, sürgősen be kell szereznem még egy sütőt, ha azt akarom, hogy nagyobb mennyiséggel is gyorsabban végezzek, sztereóban is tudok sütni. Viszont nem tudom feldobni és megfordítani. Lehet, hogy bátornak kéne lenni, és megpróbálni? Egyelőre az a legnagyobb sikerélmény, ha egy sem ragad le. Márpedig ma egy sem ragadt le, nem szakadt el, mindegyik teljesen épen került ki a serpenyőből.
Ha esetleg valaki nem tudná, mi kell a palacsintatésztához: liszt, csipetnyi só, kevés cukor (ez ki is maradhat), 1 tojás, tej annyi, hogy jól folyjon a tészta (mindenkinek ízlés szerint). Én jó vékonyra szoktam sütni, úgy szereti a család. Szódavizet nagyon ritkán rakok bele. Ma kb. egy dl-t raktam, meg töménytelen mennyiségű tejet, valahol egy és két liter között. És elárulok egy titkot: tojás nélkül is tökéletes palacsintákat lehet sütni. Még egyetemista koromban a szinten nekiálltunk palacsintát sütni, és amikor már majdnem mind kész volt, akkor vettem észre, hogy bizony a tojást kifelejtettem. Nem hiányzott belőle senkinek.
Mivel szoktam megtölteni? Túróval, pudinggal, lekvárral, párolt almával. Nálunk a kakaós palacsinta nem nagyon megy, nutellával még nem próbáltuk.
2007.03.22. 13:38
Palacsinta
Címkék: tej tojas finom liszt
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr475974619
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Judit-Matilda Szigeti 2008.11.10. 14:29:20
Hallo Gigi!
A receptjei nagyon jók, örülök hogy rátaláltam.
Kérem legyen szives leirni a narancs
krém receptet
A fahéjas linzer-nél olvastam.
Kerestem az oldalán de sajnos nem találtam. Elöre is köszönöm
JM Szigeti
Karlsruhe-ból
14594 2008.11.10. 18:33:47
Örülök, hogy tetszenek a receptek, bár a narancskrém nem az én érdemem :-). Nov. 10-én posztoltam kedves kérésére :-).