Hozzávalók:
krumpli (nagyjából 3-4 személyes adaghoz 7 db közepes)
3 tojás
1-2 szál újhagyma (vagy póréhagyma is megteszi)
majonéz
tejföl
bors, só
petrezselyemzöld
A krumplit héjában megfőztem (sós vízben), majd hagytam ki hűlni - konkrétan elmentem itthonról két órára. A tojásokat keményre főztem (ugyanabban a vízben, a krumplival együtt, csak hamarabb kivettem).
A meghámozott krumplikat karikára vágtam. A tojásokból kiszedtem a sárgáját, a fehérjét apróra vágtam, a sárgákat pedig egy tálba tettem. Megsóztam, megborsoztam, szórtam rá kevés petrezselyemzöldet. A hagymát apróra vágtam és szintén a tojássárgákhoz raktam. Öntöttem bele kevés majonézt és tejfölt kb. 3 evőkanállal. Jó alaposan összekevertem, majd az egészet ráöntöttem a krumplira. Óvatosan összekevertem, hogy ne nagyon törjön össze. Ez lett belőle:
Önmagában is finom, de köretként is fogyasztható, mondjuk fasírthoz vagy töltött húshoz.