A múlt hetet anyukáméknál töltöttük a fiammal. Ennek köszönhetően nekem - hogy finoman fogalmazzak - nem sok dolgom volt a konyhában. Igazából semmi. Csak vasárnap kellett segítenem a sütés-főzésben, aminek eredményeképpen viszont ezen a héten nem kell túl sok mindent csinálnom a konyhában. Ugyanis töménytelen mennyiségű készételt hoztam, aminek egy része a fagyasztóban kötött ki, más része pedig a hűtőben, várva az e heti fogyasztást. Azt hiszem, ilyen körülmények között érthető, hogy nem posztoltam már majdnem két hete.
Szintén a múlt hét eredménye egy jókora adag kacsaháj elhozatala, amiből ma tepertőt készítettem. Elővettem egy nagyobb átmérőjű lábost, tettem bele kicsi vizet, hogy éppen ellepje az alját. Beleraktam a feldarabolt hájat, kicsit megsóztam, lefedtem és hagytam főni úgy tíz percig. Aztán levettem a fedőt, lejjebb vettem a lángot, és sütöttem. Nagyjából egy órát, amíg úgy nem láttam, hogy megfelelően kisült a zsírja. lett belőle egy tányérnyi tepertő meg kb. egy liter zsír. Ha le tudom varázsolni a fényképezőgépről a képeket, akkor majd felvarázsolom ide, addig
higyjétek higgyétek el, hogy nagyon ínycsiklandóan néz ki :-). És persze teljes mértékben egészségtelen, legalábbis a koleszterin-szintre nagyon veszélyes. De néha olyan jólesik kockáztatni...
Update: sikerült kapcsolatot teremteni a számítógép és a fényképezőgép között, tehát itt vannak a képek: