HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.04.29. 12:20 A.N.R.

Sajtos pulykacomb Pataki-tálban

Címkék: krumpli hagyma sajt fokhagyma tejfol pulykahus

A Pataki-tálat azért szeretem, mert általában csak bele kell dobálni a hozzávalókat és betolni a sütőbe, sok munka nincs vele. Ez az étel ennél egy picit macerásabb, de a végeredmény nagyon megéri azt a kevés előkészületet. Az ötlet a tál dobozán található receptből származik, kicsit átdolgoztam.

Hozzávalók:
pulykacombfilé (én két személyre kb. 45 dkg-t raktam bele)
kb. 20-25 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, pirospaprika, bors
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli

A krumplit jól megmostam, megfőztem a héjában. A tálat hideg vízbe áztattam úgy fél órára. A húst felszeleteltem. A lisztet összekevertem a sóval, borssal, paprikával, majd hozzáadtam a tejfölt, csomómentesre keverve az egészet. Belekevertem az olajat, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. A vöröshagymát karikákra vágtam. Amikor a krumpli megfőtt, meghámoztam, és a tálba pakoltam, "megágyaztam" a húsnak. Rápakoltam a hússzeleteket. Kevés tejfölös sajtot nagyon vékonyan rákentem a húsra, erre rápakoltam a hagymakarikákat, majd ráöntöttem az összes masszát úgy, hogy jusson a krumplira is. Hideg sütőbe tettem, felvettem 200 fokra. Kb. 50-55 perc múlva levettem a tetejét és további 10 percig sütöttem. Paradicsomsalátával ettük. Fénykép nem készült, túl hamar elfogyott, mire eszembe jutott a fotózás, már egy falat sem volt belőle. (Hozzá kell tennem, levest nem főztem, ezért fogyott el ekkora adag kettőnknek, ill. 2,5 személynek, de a gyerek inkább csak a krumplit ette, ha sikerült a paradicsom alá csempésznem egy-egy falatot.)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr205974638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emoke 2008.09.01. 14:08:01

az lenne a kerdesem, h a krumplit amit a hus ala teszel, felkarikazod???

14594 2008.09.01. 21:22:04

Igen, általában sütőben karikára vágva szoktam a krumplit sütni, szerintem úgy a legfinomabb és jól átsül.

Fergio 2009.07.16. 00:36:25

Kiváncsiságból megcsináltam a fenti receptet és nagyon finom lett. Köszönet érte!

kata 2010.07.18. 17:59:50

Én újburgonyából csináltam és nem főztem meg. De így volt nagyon finom, egyszerre főtt a hússal.Ajánlom mindenkinek.
süti beállítások módosítása