A Pataki-tálat azért szeretem, mert általában csak bele kell dobálni a hozzávalókat és betolni a sütőbe, sok munka nincs vele. Ez az étel ennél egy picit macerásabb, de a végeredmény nagyon megéri azt a kevés előkészületet. Az ötlet a tál dobozán található receptből származik, kicsit átdolgoztam.
Hozzávalók:
pulykacombfilé (én két személyre kb. 45 dkg-t raktam bele)
kb. 20-25 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só, pirospaprika, bors
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli
A krumplit jól megmostam, megfőztem a héjában. A tálat hideg vízbe áztattam úgy fél órára. A húst felszeleteltem. A lisztet összekevertem a sóval, borssal, paprikával, majd hozzáadtam a tejfölt, csomómentesre keverve az egészet. Belekevertem az olajat, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. A vöröshagymát karikákra vágtam. Amikor a krumpli megfőtt, meghámoztam, és a tálba pakoltam, "megágyaztam" a húsnak. Rápakoltam a hússzeleteket. Kevés tejfölös sajtot nagyon vékonyan rákentem a húsra, erre rápakoltam a hagymakarikákat, majd ráöntöttem az összes masszát úgy, hogy jusson a krumplira is. Hideg sütőbe tettem, felvettem 200 fokra. Kb. 50-55 perc múlva levettem a tetejét és további 10 percig sütöttem. Paradicsomsalátával ettük. Fénykép nem készült, túl hamar elfogyott, mire eszembe jutott a fotózás, már egy falat sem volt belőle. (Hozzá kell tennem, levest nem főztem, ezért fogyott el ekkora adag kettőnknek, ill. 2,5 személynek, de a gyerek inkább csak a krumplit ette, ha sikerült a paradicsom alá csempésznem egy-egy falatot.)
2007.04.29. 12:20
Sajtos pulykacomb Pataki-tálban
Címkék: krumpli hagyma sajt fokhagyma tejfol pulykahus
4 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr205974638
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
emoke 2008.09.01. 14:08:01
az lenne a kerdesem, h a krumplit amit a hus ala teszel, felkarikazod???
14594 2008.09.01. 21:22:04
Igen, általában sütőben karikára vágva szoktam a krumplit sütni, szerintem úgy a legfinomabb és jól átsül.
Fergio 2009.07.16. 00:36:25
Kiváncsiságból megcsináltam a fenti receptet és nagyon finom lett. Köszönet érte!
kata 2010.07.18. 17:59:50
Én újburgonyából csináltam és nem főztem meg. De így volt nagyon finom, egyszerre főtt a hússal.Ajánlom mindenkinek.