2007.05.20. 15:56
Tojásos sztrapacska
Címkék: krumpli tojas liszt
Az apukám egész érdekes kreálmányokat tud összehozni. Tojásos nokedliről hallott már mindenki, én személy szerint tojásos sztrapacskáról tegnap estig nem hallottam. Azt tudtam, hogy apu nem igazán rajong a sztrapacskáért, mivel a túró nem tartozik a kedvencei közé, tejfölt meg egyáltalán nem eszik. Azt viszont nem tudtam, hogy ez a dolgot hogyan oldja meg, ha anyu otthon épp sztrapacskát főz. Hát így. Fogja a kész sztrapacskát, vesz hozzá 2 kisebb fej hagymát meg 2 tojást (ha egyedül van). A hagymát felkockázza, kevés olajat tesz az edénybe, bele hagyma, lefedi, párolja. Közben felveri a két tojást, és amikor kellőképpen puhának találja a hagymát, belerakja. Kevergeti kicsit, és süti, de nem egészen tojásrántotta állagig, annál kicsit hígabbra. Amikor már majdnem kész, beleforgatja a sztrapacskát, kicsit összesüti és kész is van. Végülis az elkészítése olyan, mint a tojásos nokedlié, az íze picit más a tészta miatt. Ínycsiklandó az illata is :-).
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr375974652
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.