A mákos bobájkát - vagy más néven mákos gubát - eredetileg kelt tésztából kell készíteni. De hát arra kinek van ideje? Ezért aztán a magyar ember kitalálta az egyszerűbb változatot kifliből. Gyerekkoromban a jó kis békebeli kifliből volt az igazi, a mai kiflik már nem annyira jók, de azért néha az ember talál olyat, amiből finom bobájkát lehet készíteni.
Hozzávalók:
kifli
tej
mák
cukor
vaníliás cukor
A kiflit felkarikázom kb. egy centis karikákra. A mákot megdarálom (ill. megdaráltatom :-)) ), összekeverem cukorral és vaníliás cukorral ízlés szerint. A tejet felforralom.
A kiflidarabkákat leforrázom a tejjel (anyu mindig vízzel forrázta, de finomabb a tej), nem kell rá sok, és ne ázzon sokáig, mert úgy nagyon szétmállik. Aztán összekeverem a cukros mákkal és máris fogyasztható.
Fénykép nincs róla, nem egy szép étel :-)).
2007.05.26. 18:49
Mákos bobájka
Címkék: kifli mak
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr95974654
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ildinko 2007.05.27. 10:00:19
Szia!
Bedobtam neked egy Pirikenagyi féle hógolyót a konyhádba nyári hűsítőnek. Ha van kedved, írj Te is a nyári terveidről... :)
http://ildinko.blogspot.com/2007/05/nyrtervez-krds.html
14594 2007.05.27. 13:38:58
Köszi :-).