Hozzávalók:
kb. egy kg krumpli
30 dkg reszelt sajt
fél liter tejszín (most nagyon olcsó volt a főzőtejszín, azt vettem)
olaj
só, bors, rozmaring
A sütőt 180 fokosra melegítettem. A krumplit megpucoltam, karikára vágtam. A sajtot megreszeltem. Fogtam egy magas falú tepsit (persze jénai vagy egyéb tűzálló tál is tökéletesen megfelel a célra), öntöttem bele kevés olajat. Raktam bele egy sor krumplit, megsóztam, borsoztam, rozmaringot szórtam rá. Erre tettem egy adag reszelt sajtot. Aztán jött megint a krumpli, fűszer, sajt és még egyszer krumpli, fűszer, sajt. A tetejére ráöntöttem a tejszínt. Betettem a sütőbe, kb. 70-75 percig sütöttem. A krumpli talán még elbírt volna kicsit többet (bár így is jó), de a teteje már nagyon barna volt, nem mertem tovább bent hagyni.