HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.06.30. 14:23 A.N.R.

Gyümölcsös kuszkusszal töltött csirkecomb

Címkék: koriander kuszkusz kurkuma aszalt gyumolcs safrany fenyomag csirkehus romai komeny

Elolvastam a Vkf. 6. fordulójának kiírását, és azt gondoltam: "jajj!". Első körben teljesen esélytelennek láttam az indulásomat, már csak azért is, mert ez a hét kimondottan nem arról volt nevezetes, hogy lett volna időm készülni. Ugyanis minden nap vizsgáztattam, és két érettségiző vagy okj-s vizsgázó között valahogy nem volt idő a készülésre. Két lehetőséget láttam: vagy megcsinálom jóval hamarabb - de ez is kivitelezhetetlen volt a szüleim költözése miatt -, vagy az utolsó pillanatra hagyom. Ez utóbbi mellett döntöttem. A "pályaművet" elég hamar sikerült kiválasztanom, a hozzávalókat is beszereztem több-kevesebb sikerrel, így ma már csak el kellett készíteni. Megjegyzem, azért ma is közbejött még valami (egy ingatlan-adásvétel megbeszélése), de ezt a kis problémát sikerült megoldani.

A "pályaművet" a Szakácsok könyvében láttam meg, és amint megláttam, tudtam, ez lesz az igazi. A gabonafélékhez jól illik a gyümölcs, ezt már tudom egy ideje, mivel a fiam előszeretettel eszik pl. gyümölcsös kölespépet. Azt is tudom, hogy a baromfihoz is jól illik a gyümölcs. Valószínűleg így hármasban is jól meglesznek - gondoltam én. Megvallom őszintén, még soha nem készítettem gyümölccsel húst, még a gyümölcsmártást sem igazán kedvelem a hús mellé (esetleg az almamártás kivétel), de mifelénk Szabolcsban (ahonnan származom) előszeretettel eszünk édes befőttet mindenféle húsos főételhez, tehát nem lehet ez sem olyan rossz. A hozzávalók beszerzése nem sikerült teljes körűen, ezért a recept nem egyezik tökéletesen a könyvben leírtakkal, ill. a jelenlegi felfordulás miatt egész csirkecombok helyett (amit nem találtam meg egyik fagyasztóban sem) csak felsőcombokat töltöttem. Az élvezeti értéken ez mit sem változtatott, a család jóízűen megette, apukám két combot is elfogyasztott, ami számomra azt jelenti: nem volt rossz választás.

Hozzávalók:
6 db csirke felső comb bőrével együtt

A páchoz:
1,5 evőkanál koriander (nem volt korianderlevelem, ezért egész koriandert használtam)
1,5 evőkanál aprított petrezselyemlevél
fél evőkanál római köménymag
fél teáskanál pirospaprika (a recept szerint füstölt, de ilyen nem volt kéznél)
fél teáskanál kurkuma
fél dl olívaolaj
fél citrom leve
(fél evőkanál harissza - de ezt nem sikerült beszerezni, szerintem enélkül is nagyon finom volt, sőt...)

A töltelékhez:
egy csipet sáfrány
1,5 dl forrásban lévő víz
10 dkg instant kuszkusz
kb. 4 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva (vegyes gyümölccsel még finomabb)
2,5 dkg mazsola beáztatva
1,5 dkg pirított fenyőmag
1 evőkanál korianderlevél (ez kimaradt a már korábban említett hiány miatt)
Szerintem ennél több gyümölcsöt is simán elvisel a töltelék, akár dupla mennyiséget is.

A pác hozzávalóit összekevertem, beleforgattam a combokat, majd hagytam 2-3 órát állni, néha megforgatva a húst.
A sáfrányt hozzákevertem a vízhez, majd ráöntöttem a kuszkuszra és letakartam, hogy megdagadjon. Hagytam kíhűlni.
A sütőt 200 fokra melegítettem. A kuszkuszhoz hozzákevertem a töltelék hozzávalóit. A csirkecombok bőre alá bőven pakoltam a töltelékből. Beraktam az egészet a sütőbe és kb. 35 percig sütöttem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr805974671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása