HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2007.08.01. 13:03 A.N.R.

Üdítő-szelet

Címkék: tojas cukor margarin pudingpor kakao turo finom liszt sutopor narancsle

Évek óta gyakran készül nálunk ez a sütemény, nem tudom, anyu honnan kapta a receptet, valószínűleg valamelyik munkatársától. A férjemnek ez az egyik kedvence, egy fél tepsivel meg bír enni együltő helyében.

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál finom liszt
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
50 dkg túró
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 dl narancslé
2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős!)

A tészta elkészítése: a sütőt 180 fokra melegítjük. Egy tepsit kikenünk zsírral és beszórunk liszttel. A tojások fehérjét egy kanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük a többi kristálycukorral, a liszttel, a kakaóporral, a sütőporral és az étolajjal. Ha alaposan elkevertük, óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. Beleöntjük a tepsibe és tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, a túrót összekeverjük a margarinnal a és a porcukorral, hogy jó krémes legyen.
Ha kihűlt a tészta, rárakjuk a túrót, majd elkészítjük a mázat: a pudingport sűrűre főzzük a narancslével. Még langyosan rákenjük a túróra, ha megdermedt, szeletelhető és ehető.

A képen látható sütemény egy elég nagy tepsiben készült (abban, amit a tűzhelyhez adtak), ha magasabbat szeretnénk készíteni, akkor kisebb alapterületű, de magasabb peremű tepsiben kell sütnünk.


15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr545974680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t3v 2007.08.01. 13:51:10

Ezt én is imádom, csak a túróhoz nem teszek ennyi vajat meg cukrot (talán 10 dkg vaj és 15 cukor megy csak bele). Nálam is fel van írva, hogy közepes tepsiben lesz jó :) Úgy nagyon szépen szeletelhető, mutatós. Eredetileg fantás süti néven ismerem, de más gyümölcslevekkel is finom.

14594 2007.08.01. 13:57:52

Azért mertem ennyi cukrot és margarint beletenni, mert valamivel több, mint fél kg túró szerintem elbírja. Az eredeti receptemben csak 25 dkg túró szerepel, de az nagyon kevésnek tűnt ennyi sütihez. Egyébként én is láttam már piros meg zöld mázzal is, de nekem valahogy a narancs megy hozzá a legjobban, és tényleg, készült már szénsavas narancsüdítőből is, az is teljesen jó lett :-).

t3v 2007.08.01. 15:40:02

Igen, kell az ötven deka túró, különben megszólják, hogy túró nélküli túrós sütit csináltam :)) A cukor az mindig íz(le)lés kérdése, gondolom, a vaj is. Nekem egyébként meggyel is bejött, egyszer pedig piros szőlőlével is csináltam. A kakaós tésztához is jók ezek szerintem. Fú, kár, hogy most ettünk túrós palacsintát, úgy megkívántam :))

lilahangya 2007.08.01. 21:54:59

Nalunk otthon pedig mirinda szelet neven futott. En is szeretem, ha lehet szoktam anyukamtol kerni...

Stal Judit 2008.07.12. 13:46:33

Ha írsz egy receptet, akkor legalább tudd mi az étel igazi neve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FANTÁS SÜTI!!!! Jegyezd meg!!!!

14594 2008.07.12. 20:59:08

Mivel mi _nem_ Fantával készítjük, hanem rostos narancslével, ezért nem hívom Fantás sütinek. És ne üvölts a blogomban, légy szíves.

duli 2008.07.22. 17:11:28

A turohoz keverj még 1cs.van.pudingot felfözve tejjel sokkal krémesebb lesz és magasabb.tapasztalatbol mondom

14594 2008.07.22. 17:41:48

Jó ötlet, legközelebb kipróbálom :-).

anita 2008.09.20. 22:07:35

Mi fanta helyett mirindával szoktuk késziteni szerintünk ugy finomabb

Csillus 2009.07.08. 14:13:25

Izlések és pofonok. Én hallottam már Fanta és Mirinda szeletről is. Amúgy ha nem Fantával hanem mással csinálod például kiwivel akkor mi a neve.....?????

Hajni 2009.07.12. 12:37:04

Teljesen mindegy hogyan hívjuk! A lényeg, hogy finom legyen.

zsaney 2009.07.15. 07:21:52

Én Üdítő szeletként, vagy Kólás sütiként ismerem, de a rendes neve Jaffa-szelet.

Ilonka 2009.12.30. 15:04:41

Helló nézelődők,én olyan illetnek tartom ezt a vitát.Kit érdekel a neve,sütinek szerintem nevezze mindenki aminek akarja a lényeg,hogy finom!!! Én MEGKÖSZÖNÖM,hogy felraktad NÁLUNK NAGYON MENŐ LETT ,és én VITA SÜTI nevet adtam neki

monika 2010.08.13. 21:59:59

Az a juci jo hiszti gizi,amúgy ha kötekedni akar akkor nem is étel ey hanem süti habár lehet ő evvel jól lakik.Mindenki úgz hivja ahogy akarja.

Teaway 2011.12.27. 15:49:03

"Amíg sül, a túrót összekeverjük a margarinnal a és a porcukorral, hogy jó krémes legyen." Nem úgy kell, hogy a margarint a cukorral habosra keverjük, és utána jön bele a túró? No, meg pár csepp citromlé és reszelt citromhéj se árt bele.
süti beállítások módosítása