Ma megint megkaptam egy rövid időre a konyhámat, a vasárnapi ebédet én készíthettem. A leves szimpla zöldségleves lett májgaluskával. A főételhez elővettem a csirkecombokat és a római tálat. Neve nincs, mert csak egymásra pakoltam dolgokat, de a végeredmény nagyon finom lett.
Hozzávalók 8 személyre:
8 egész csirkecomb
8 gerezd fokhagyma
majoranna, só, egyéb fűszerek ízlés szerint
olaj
krumpli
A tálat vízbe áztattam. Közben megpucoltam a krumplit, karikára vágtam. A tál aljába raktam a nagy részét, jól megágyaztam a csirkecomboknak. Közben megsóztam. Aztán a csirkecombokat is rápakoltam jó szorosan egymás mellé (máshogy nem fért). Mindegyikbe beletűztem egy-egy gerezd fokhagymát. Egy tálba raktam majorannát és különböző fűszereket (bors, paprika, bazsalikom stb.), egy kevés olajjal elkevertem. Ráöntöttem az egészet a csirkecombokra. A maradék krumplit is rápakoltam, majd lefedtem. Betettem a sütőbe és beállítottam 250 fokra, így sült kb. egy óráig. Levettem a tetejét, a hőmérsékletet 200 fokra állítottam és még ott hagytam 20-30 percig.
2007.09.02. 13:00
Anonim csirkecomb
Címkék: krumpli fokhagyma majoranna csirkehus
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr875974690
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.