Hozzávalók:
25 dkg finom lisz
1 csomag sütőpor
3 tojás
10 dkg vaj
1 dl fehér bor
10 dkg mozzarella
2 evőkanál mazsola
egy fürt nagy szemű szőlő
(kakukkfű)
só, bors
A sütőt 180 fokra melegítettem.
A szőlőt megmostam, egy éles késsel a szemeket kettévágtam, kikapartam a magját. A mazsolát is megmostam. A lisztet beleszitáltam egy tálba a sütőporral. A tojásokat a borral felvertem, beleraktam ízlés szerint sót, borsot. Hozzáadtam az olvadt, de már nem meleg vajat. Hozzáadtam a sütőporos lisztet, majd beleszórtam a mazsolát és a szőlőt, összedolgoztam. Végül óvatosan belekevertem a sajtot, a mozzarella-golyókat kettévágtam, így is elég nagy darabok lettek. A szögletes sütőformát kivajaztam, kiliszteztem, beleraktam a tésztát, majd 50 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, tökéletes lett.