Hozzávalók:
piskóta 6 tojásból (6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, sütőport és/vagy szalakáli)
30 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
3 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
esetleg kevés rum
A krémhez:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
(készülhet vanília ízű pudingporral is liszt helyett)
Tetejére csokimáz (margarin + kakaó vagy olaj + tortabevonó)
A mákot a két tojással, 15 dkg margarinnal és 3 dkg porcukorral jól kikavarjuk, hozzáadunk 2 dl tejet, 1 csomag sütőport és 3 dkg lisztet. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát.
Elkészítjük a piskótatésztát (tojás habot keményre verjük, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, összekeverjük a két részt és a lisztet meg a sütőport hozzáadjuk) és ráöntjük a mákos masszára.
Forró sütőben (kb. 200 fok) tűpróbáig sütjük.
Amikor a tepsiből kiborítjuk, a piskótatészta lesz alul. A tetejét meglocsolhatjuk rummal.
Miközben hűl, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből pépet főzünk. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a főzött krémhez. Az egészet a kihűlt tésztára kenjük.
Tetejére csokimázat készítünk, persze ezt is csak akkor lehet rákenni, ha már teljesen kihűlt.