Az almakompót nyáron hűtve isteni, ilyenkor, amikor jön a hideg idő, langyosan vagy melegen az igazi. Elkészítése egyszerű és egyáltalán nem időigényes. Ráadásul variálható.
Hozzávalók:
alma hámozva, kockára vágva
fahéj, szegfűszeg
cukor, vaníliás cukor
esetleg citromlé, vagy citromkarika
csipet só
Odateszem főni a vizet a csipet sóval és ízlés szerint cukorral. Belerakom a fahéjat, szegfűszeget, majd az almát. Kb. öt perc alatt megfelelő puhára fő. Citromlevet a végén szoktam hozzáadni, ha citromkarikát főzök bele, azt az almával együtt. Lehet bele tenni persze narancskarikát, esetleg magvalt meggyet, szilvát vagy barackot is. A leve önmagában csodás szomjoltó, együtt az egész desszert helyett is megteszi.
2007.10.22. 15:04
Almakompót
Címkék: alma cukor fahej
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr605974709
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.