Az utóbbi időben egyre inkább törekszem arra, hogy felvágott helyett valami mást tegyek az asztalra. Ez részben azt jelenti, hogy szalámit veszek párizsi, vagy sonkás felvágott (már a neve is érdekes) helyett, részben pedig azt, hogy itthon készítek valami kenyér közé rakható finomságot. Ennek eredménye lett az aszpikos pulyka is, valamit most a Dolce Vita instrukciói alapján a sertésmájkrém.
Hozzávalók:
10 dkg húsos szalonna
2 kisebb fej hagyma
40 dkg sertésmáj
só, bors, mustár, tej
Mivel elég nagy darab májat találtam a fagyasztóban, ezért nagy adagnak álltam neki. A szalonnát felkockáztam, odatettem sülni. Elég húsos szalonna, ezért kicsit rásegítettem olajjal is, mert alig sült ki belőle egy kis zsír. Rátettem a hagymát, megdinszteltem, közben felvágtam a májat. Hozzáadtam a májat és készre sütöttem, nagyjából 10 perc alatt. Botmixerrel pépesítettem, majd megsóztam, borsoztam, tettem bele kb. 1 evőkanálnyi mustárt és hozzákevertem kb. 4 evőkanálnyi tejet. A végeredmény egy nagyon finom, igazi máj-ízű májkrém. Először meg is lepődtünk az ízén, hiszen a bolti májkrémtől ilyen intenzitást soha nem lehet elvárni :-).
Rákentük a frissen kisült molnárkára, és szórtunk rá egy kis reszelt sajtot is. Isteni lett együtt.
2007.10.24. 15:25
Sertésmájkrém
Címkék: hagyma szalonna sertesmaj
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr685974711
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.