Ez igazából csak egy változata az aszpikos pulykának, ami tojással és tejföllel készült. Mivel jelenleg nincs itthon elegendő tojás, meg amúgy sem árt néha a változatosság, ma másképp csináltam.
A mai leves egy zöldségleves volt pulykahússal, ebbe raktam bele azt a húst is, amit később az aszpikba szántam. Ezen kívül a borsó is a levesben főtt. Mikor kész lett, kivettem a megfelelő mennyiségű húst, borsót, raktam hozzá majdnem egy doboz kukoricakonzervet. A levesből kivettem 2-3 dl levet, leszűrtem, hozzáadtam 4-5 teáskanál zselatint, felfőztem. Miután pár percig hűlt, összekevertem a zöldséges hússal. Az őzgerincformába pár réteg folpackot raktam, belekanalaztam a masszát, letakartam és a hűtőbe raktam. Vacsorára tökéletes lett, és megállapítottuk, hogy sokszorosan megéri itthon készíteni, mivel sokkal több "cucc" van benne, és még olcsóbb is. A párom rögtön megette majdnem a felét, és a gyerek is jóízűen falatozott belőle.
2007.11.01. 21:04
Zöldséges pulyka aszpikban
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr955974713
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.