Nincs szerencsém a fényképekkel mostanában. A gép aksija pont akkor merült le, amikor fényképezni akartam. Így most sincs kép. De az étel nagyon finom lett :-). Valami húsmenteset akartam készíteni, kicsit besokalltam mostanában a húsból, ezért úgy döntöttem, hogy a Lajos Mari-féle receptből a húst kihagyom.
Hozzávalók:
8 kemény tojás
kb. fél kiló csiperke gomba
egy nagy fej hagyma
5 dl besamell mártás
vaj, zsemlemorzsa az edényhez
só, bors, zöldfűszerek, szerecsendió
olaj
A tojásokat keményre főztem. A gombát megpucoltam, feldaraboltam. A hagymát apróra vágtam, olajon megfuttattam, majd beletettem a gombát, megsóztam, fedő alatt pároltam. Amikor majdnem kész volt, megszórtam zöldfűszerekkel.
A besamellt sóval, borssal és szerecsendióval ízesítettem.
Egy tűzálló tálat kikentem vajjal, megszórtam zsemlemorzsával. A karikára vágott tojás felét beleraktam, ráhalmoztam a gomba felét, majd a mártás felét. Megismételtem még egyszer, majd az egészet 180 fokon fél óráig sütöttem. Sajtos kiflivel ettük :-), én persze ettem hozzá vöröskáposzta-salátát is.