Hozzávalók:
krumpli (fejenként 2-3 db)
pulykacomb (fejenként 10-15 dkg)
2 kisebb fej lilahagyma
kb. 5 dkg reszelt sajt
tejszín, tej, tejföl
só, bors, bazsalikom, oregano, olaj
A krumplit megmostam, megpucoltam és legyalultam. Van egy zöldséggyalum, ezen találtam egy olyan kést, amivel elég szélesre lehet vágni a krumplit, nagyjából olyan lehet, mintha tökgyalun csináltam volna.
A pulykahúst megdaráltam. A lilahagymát megpucoltam, apróra vágtam.
Egy serpenyőbe kevés olajat tettem, megdinszteltem rajta a hagymát. Beleraktam a húst, megsóztam, megpároltam, amikor majdnem kész lett, szórtam rá bazsalikomot és oregánót.
Bemelegítettem a sütőt 200 fokra. Egy tepsibe öntöttem egy kevés olajat. A krumplit összekevertem a tejszínnel, de mivel csak 2 dl volt itthon, ezért pótoltam kb. két dl tej-tejföl keverékkel. A tepsibe raktam több, mint a krumpli felét. Megsóztam, borsoztam, majd ráraktam a darált húst. Végül a tetejére raktam a maradék krumplit. A tetejét megszórtam kevés reszelt sajttal, majd a sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.
