A cinke a szegények eledele, Szabolcs megyében így hívják, máshol nem tudom, hogy. Kolléganőm szerint Dunántúlon ez a dödölle. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény nagyon finom és változatos lehet attól függően, mi van otthon.
Alaprecept: főtt krumplit összekeverünk annyi liszttel, amennyitől krémes állagú lesz, majd rövid ideig főzzük kevergetés mellett. Apróra vágott hagymát olajon megdinsztelünk, paprikát szórunk rá, ezt ráöntjük a cinkére, és jóízűen elfogyasztjuk.
Amivel lehet variálni: kiszaggathatjuk a tésztát, a darabkák közé párolt káposztát rakunk és sütőben kisütjük. Vagy az olajba tehetünk kolbászt a hagyma mellé, akkor még finomabb és laktatóbb. A variációk számának csak a képzelet szab határt.
2008.02.03. 16:39
Cinke
Címkék: krumpli hagyma finom liszt
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr145974730
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Laca 2008.05.23. 22:06:39
A tetejét meglocsolhatod tejföllel... hmmmm... (:
nepliget 2008.11.11. 02:46:23
Hajnalban, ha éhes vagyok, nagyon jó!
Ma vékony, hosszú szeletekre vágott lilahagyma pirul kis szalonnakockákkal, a zsírjába kevés chilit, vagy hasonló jó csípős valami. ezeket kiveszem, a zsírba szaggatott tészta megy a sütóbe (grillbe),a tetejére morzsolt brindza,tejföl, szalonnapörc és a hagyma.
Csoda!!!