A héten itthon vagyok, és van pár tervem, amit a konyhában akarok megvalósítani. Ezek között akadnak új dolgok is, tehát, ha minden jól megy, a héten lesz pár poszt. Nem túl sok, de mindenképpen több, mint az utóbbi hetekben.
Az első megvalósult terv a báránycomb lett, ami nem is annak készült. A Praktikában találtam egy receptet, ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Ők sertéshúból készítették, és én is abból akartam, de amikor kinyitottam a fagyasztót, egy báránycomb gyakorlatilag az ölembe esett. Így adódott a dolog: ez most bárányból készül. A végeredmény nagyon ízletes lett, nem bántam meg a választást. Persze lehetne szebb is, de nekem most ennyire futotta.
Hozzávalók:
80 dkg báránycomb
20 dkg sonka vékonyra szeletelve
20 dkg trappista sajt vékonyra szeletelve
20 dkg bacon vékonyra szeletelve
só, bors, majoranna, magvak (szezámmag, lenmag, fenyőmag)
1 evőkanál liszt
1 sütőzacskó és 1 sasliknyárs vagy hegyes hurkapálca
A húst felszeleteltem, kikloffoltam, megsóztam, borsoztam, megszórtam majorannával. A baconszeletekbe tekertem, majd fogtam a nyársat, és felváltva felhúztam rá a szalonnába tekert húst, a sajtot és a sonkát. A lisztet beleszórtam a sütőzacskóba, beleraktam a nyársat, megszórtam a tetejét magokkal. Lezártam, betettem egy tepsibe és 180 fokon egy óráig sütöttem. Ekkor kivágtam a zacskót és további 10 percig hagytam pirulni.
Tálalás előtt a nyársat kihúztam belőle, majd felszeleteltem. Ha sikerül, a ferde szeleteléssel nagyon mutatós lehet.