Évek óta nem készítettem svéd gombasalátát, pedig szeretem. Ez is a család kérésére készült, pontosabban anyu mondta, készítsek gombasalátát, és nekem ez ugrott be először, csak utána jött a majonézes, így lett a kiló gombából kétféle saláta.
Hozzávalók:
fél kg champignon gomba
2 dl sűrített paradicsom
kb. 4 dl víz
porcukor, citromlé, bazsalikom, kakukkfű, babérlevél, olaj
1 evőkanál kukoricakeményítő
A gombát alaposan megmostam, kevés olajon pirítottam. Megsóztam, szórtam rá bazsalikomot, kakukkfűvet. Ízesítettem porcukorral, citromlével, beletettem két babérlevelet. Kicsit pároltam így, majd beleöntöttem a paradicsomot és a vizet. Kevergetés mellett főztem, a végefelé kicsit besűrítettem a keményítővel. Majd még egyszer megkóstoltam, és utána ízesítettem. Kihűlve tálaltam.