Sok-sok évvel ezelőtt kapta anyu a receptet, szerintem van már vagy húsz éve. Akkor még kölcsön kellett kérni a szomszédból az ostyasütőt, de mivel nagy sikere lett a tallérnak, ezért anyu is beszerzett egy sütőt, és aztán azt használta. Azóta nekem is van saját, elvégre egy ilyen recept nem veszhet soha feledésbe :-), igaz, ezt az adagot most anyu sütötte. Az itt felsorolt hozzávalókból kb. 120 db tallér készülhet, melyek kb. 5 cm átmérőjűek. Ki kell kísérletezni, hogy mekkora golyókat kell ehhez formálni, de hamar belejön az ember.
Hozzávalók:
fél kg liszt
2 tojás
25 dkg margarin
10 dkg reszelt trappista sajt
1 csomag szalakáli
1 kis doboz tejföl
só
Kis golyókat formázunk a tésztából, majd a felforrósított ostyasütővel kisütjük, a miénk elég nagy, egyszerre belefér 4 golyó, így aránylag gyorsan lehet haladni. Frissen is nagyon finom, de nagyon sokáig eláll és finom, ropogós marad, csak jól kell tárolni (azaz vigyázni kell, nehogy megpenészedjen).