Ma nagyon nem volt kedvem kenyeret sütni. De holnap reggel enni kell valamit. Tudtam, hogy csak olyannak van értelme nekiállni, aminek igazán fogok örülni, ha készen lesz. És ez most nem a kenyérsütő gépben sült kenyér, az biztos volt. Így hát a választásom Dominióék fűszeres cipójára esett.
Hozzávalók:
300 ml víz
450 gramm finom liszt
1,5 tk cukor
1,5 tk só
1,5 tk száraz élesztő
zöldfűszerek: egy-egy teáskanálnyi petrezselyemzöld, majoranna, bazsalikom, oregánó, de bármi más is lehet ízlésnek megfelelően
Kivajaztam a kenyérsütő edényét, beleraktam a hozzávalókat és elindítottam a dagasztás programot. Amikor készen lett, beizzítottam a sütőt 200 fokra, a tésztát pedig kivettem egy liszttel megszórt szilikonlapra. Kicsit formáztam, majd letakarva hagytam, míg a sütő fel nem melegedett. Ekkor lekentem vízzel, betettem a sütőben és fél óra alatt készre sütöttem.