HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.05.04. 08:54 A.N.R.

Szív alakú palacsintaszendvics - Vkf. XV.

Címkék: tojas eper turo finom liszt

Nem tartom magam igazán kreatívnak (fura is lenne, hiszen számviteles vagyok), a kreativitásomat némi kézművességben és a konyhai alkotásban élem ki. Ez utóbbinál általában megelégszem azzal, hogy valami finomat készítsek, neadjisten saját kútfőből, a díszítés nem az én világom. Igyekszem persze gusztusosan tálalni a dolgokat, de extrákat tőlem ne várjon senki. Éppen ezért, amikor olvastam a Vkf. legújabb fordulójának kiírását, meg voltam róla győződve, hogy ebben a fordulóban nekem semmi keresnivalóm. Aztán egyik nap tükörtojás sütés közben bevillant, hogy a serpenyőmmel mást is kezdhetnék, ha már szív alakú tojásokat tudok benne sütni, lehet abban mást is. Innen már csak egy lépés volt megalkotni az alábbi finomságot, ami nyilvánvalóan nem a legnagyobb ötlet lesz a fordulóban, de mégis publikálom, hátha valakinek épp ez tetszik meg valami miatt (pl. anyáknapjára szerintem nem rossz ötlet).

Hozzávalók:
liszt
tojás
só, cukor
tej
olaj

eper
túró
natúr joghurt
porcukor

Kb. 30 dkg lisztből, egy tojásból, csipetnyi sóval és kevés cukorral sűrű palacsintatésztát kavartam. A tejet nem mértem, a lényeg, hogy jóval sűrűbb lett, mint szokott, de már rendesen folyt, és merőkanállal tudtam szedni. A serpenyő szív alakú mélyedéseit bekentem olajjal, felforrósítottam, és belemertem a palacsintatésztát, majd mindkét oldalon megsütöttem. 12 db szív készült ilyen módon.
A töltelék sem a szokásos, epres túrókrémet készítettem úgy, hogy a hozzávalókat alaposan összekevertem. Itt végképp nem írnék pontos adatokat, mert nagyon sok mindentől függ, miből mennyit rakunk bele, leginkább az ízlésünktől. A joghurt esetleg kihagyható, ha a túró önmagában krémes állagú, az enyém elég száraz volt, így egy fél doboz joghurtot használtam hozzá. Természetesen tejföllel is megoldható a dolog. A porcukrot pedig úgy adagoltam, hogy közben kóstolgattam. A lényeg, hogy finom, epres legyen és ne folyjon.
Két palacsinta közé kentem a tölteléket, majd megszórtam porcukorral. A fénykép sem valami nagy szám, de tőlem egyelőre ez a megszokott. Most már ideje lenne kicsit tanulmányozni jobban a gépet, mit lehet belőle kihozni, talán majd a hamarosan elkövetkező hosszú szoptatások alatt elolvasom a használati utasítást is, és akkor jobb képek kerülnek ide :-). Addig is be kell érni ezzel.

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr905974757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull 2008.05.04. 13:05:59

jaj, ez nagyon édes lett! ;) miféle serpenyő ez a szív alakú mélyedéses? Eddig ilyet úgy láttam csak készülni, hogy egy formát helyeztek a serpenyőbe sütés közben.

14594 2008.05.04. 13:13:45

Biztosan láttál már tükörtojás-sütéshez készült serpenyőt, amiben négy kör alakú mélyedés van. Hát ebben nem kör alakúak, hanem szív alakúak a mélyedések, négy van benne. Évekkel ezelőtt kaptam anyósomtól, fogalmam sincs, hol vette, mert azóta sem láttam ilyet.

VKOrsi 2008.05.04. 13:18:15

"fura is lenne, hiszen számviteles vagyok" ezen akkorát nevettem :) ebből az aspektusából sosem szemléltem a szakmánkat... nekem nagyon tetszik ez a szivecske

gabojsza 2008.05.04. 14:50:37

Hát ez nagyon cuki:-) Nekem ilyen mélyedéses palacsintasütőm nincs, de vannak kis szilikon kereteim, amivel "kordában lehet tartani", illetve csillag, szív, macifej vagy virágalakúra sütni a tükörtojást vagy palacsintát. Rég használtam, köszi az ötletet:-)

14594 2008.05.04. 15:08:53

Hú, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz :-). VKOrsi: szerintem, ha valaki nagyon kreatív, akkor nehezen viseli a számviteli szabályokat :-).

cukroskata 2008.05.04. 15:52:23

Tényleg nagyon jól néz ki, ki is fogom próbálni. Nekem van szilikonos muffinsütőm, amiben 6 szivecske van. Az pont jó lesz :-)

t3v 2008.05.04. 18:55:45

Én is csak azért írok, hogy tudd: nekem is eszembe juttattad a fiók mélyén lapuló, Gabojsza-féle szilikonkereteket :))
süti beállítások módosítása