Nem tartom magam igazán kreatívnak (fura is lenne, hiszen számviteles vagyok), a kreativitásomat némi kézművességben és a konyhai alkotásban élem ki. Ez utóbbinál általában megelégszem azzal, hogy valami finomat készítsek, neadjisten saját kútfőből, a díszítés nem az én világom. Igyekszem persze gusztusosan tálalni a dolgokat, de extrákat tőlem ne várjon senki. Éppen ezért, amikor olvastam a Vkf. legújabb fordulójának kiírását, meg voltam róla győződve, hogy ebben a fordulóban nekem semmi keresnivalóm. Aztán egyik nap tükörtojás sütés közben bevillant, hogy a serpenyőmmel mást is kezdhetnék, ha már szív alakú tojásokat tudok benne sütni, lehet abban mást is. Innen már csak egy lépés volt megalkotni az alábbi finomságot, ami nyilvánvalóan nem a legnagyobb ötlet lesz a fordulóban, de mégis publikálom, hátha valakinek épp ez tetszik meg valami miatt (pl. anyáknapjára szerintem nem rossz ötlet).
Hozzávalók:
liszt
tojás
só, cukor
tej
olaj
eper
túró
natúr joghurt
porcukor
Kb. 30 dkg lisztből, egy tojásból, csipetnyi sóval és kevés cukorral sűrű palacsintatésztát kavartam. A tejet nem mértem, a lényeg, hogy jóval sűrűbb lett, mint szokott, de már rendesen folyt, és merőkanállal tudtam szedni. A serpenyő szív alakú mélyedéseit bekentem olajjal, felforrósítottam, és belemertem a palacsintatésztát, majd mindkét oldalon megsütöttem. 12 db szív készült ilyen módon.
A töltelék sem a szokásos, epres túrókrémet készítettem úgy, hogy a hozzávalókat alaposan összekevertem. Itt végképp nem írnék pontos adatokat, mert nagyon sok mindentől függ, miből mennyit rakunk bele, leginkább az ízlésünktől. A joghurt esetleg kihagyható, ha a túró önmagában krémes állagú, az enyém elég száraz volt, így egy fél doboz joghurtot használtam hozzá. Természetesen tejföllel is megoldható a dolog. A porcukrot pedig úgy adagoltam, hogy közben kóstolgattam. A lényeg, hogy finom, epres legyen és ne folyjon.
Két palacsinta közé kentem a tölteléket, majd megszórtam porcukorral. A fénykép sem valami nagy szám, de tőlem egyelőre ez a megszokott. Most már ideje lenne kicsit tanulmányozni jobban a gépet, mit lehet belőle kihozni, talán majd a hamarosan elkövetkező hosszú szoptatások alatt elolvasom a használati utasítást is, és akkor jobb képek kerülnek ide :-). Addig is be kell érni ezzel.