2008.05.10. 16:54
Ecetes saláta
Címkék: cukor ecet fejessalata
Az egyszerű ecetes saláta elkészítését úgy kezdjük, hogy kimegyünk a kertbe és kihúzunk pár fej salátát. Na jó, akinek nincs kertje, az kimegy a piacra vagy elmegy a zöldségeshez és vesz pár fejet. Akárhonnan is szereztük a salátát, jó alaposan meg kell mosni, levelenként, én három lével is megmostam, mert nagyon kellemetlen, ha a fogunk alatt ropog a föld. Ez után besózzuk és hagyjuk állni. Közben elkészítjük a levet: vízbe teszünk cukrot, majd ha az elolvadt, ecetet is. Közben kóstolgatjuk, hogy ízlésünknek megfelelő legyen. Végül belecsavarjuk a salátaleveleket és már ehetjük is. Én általában nem vagyok nagyon oda érte, de mostanában (talán a pocak miatt) elég sokat meg bírok enni belőle. Még jó, hogy csak pár lépést kell tenni érte.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr145974759
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.