Nem tudom, a recept mennyire autentikus, de a fűszerek adják az indonéz jelleget. A fagyasztóból 12 db kisebb méretű kifilézett csirke felsőcombot vettem ki, és ezt készítettem el.
Hozzávalók:
csirkecomb (természetesen csirkemellből is készülhet)
rizs
kukorica
újhagyma
fokhagyma
őrölt fahéj
őrölt kömény
őrölt koriander
őrölt kurkuma
gyömbér
őrölt szerecsendió
olaj, citromlé
egy darab paprika
3 szál újhagymát kevés zölddel együtt felkarikáztam. Kevés olajon megdinszteltem. Ráraktam a csirkecombokat, és mindkét oldalán megpirítottam. Közben elkészítettem egy fűszerkeveréket: 1 gerezd fokhagyma összezúzva, egy teáskanál fahéj, egy teáskanál őrölt kömény, egy teáskanál szerecsendió, kevés őrölt koriander, egy teáskanál citromlé összekeverésével. A keveréket ráöntöttem a csirkére, összekevertem, majd lefedtem és hagytam párolódni, közben néha megkevertem.
A rizst odatettem főni, a vízbe reszeltem egy kis darab gyömbért és tettem bele kevés kurkumát.
Amikor a hús már majdnem készre puhult, beleraktam kb. egy doboz kukoricakonzervet és a kockára vágott paprikát, majd további 5 percig fedő alatt pároltam.