A joghurtot jobban szeretem inni, mint enni. Viszont a bolti joghurtitalokban gyakorlatilag nincs semmi, tényleg csak szomjoltónak jó. Ha pedig én joghurtra vágyom, akkor azt akarom, hogy legyen benne valami, amitől neadjisten a kezdődő éhségem is megszűnik. Ezért aztán az utóbbi időben rászoktam a házi készítésű joghurtitalokra, amihez nagy segítség az új botmixer, mivel a régi már nem bírta ezt a fajta kiképzést.
Ma 1 doboz natúr joghurtot, egy kis kanál mézet, egy kisebb banánt és 6 kis méretű nektarint (héjastól) pürésítettem. Kaptam kb. fél liter jó sűrű tartalmas joghurtot. A kisfiamnak is nagyon ízlett, de ő kanállal akarta enni, ami nem is volt gond, mert szerintem simán sűrűbb, mint a rendes joghurt, amit a boltban veszünk, viszont én ittam, mert annyira azért folyékony, hogy inni lehessen. Készült már málnából, eperből is, fagyasztottból és frissből is, szerintem hamarosan a meggy következik. A banánt azért teszem bele, hogy egyrészt kicsit édesítse, másrészt pedig tartalmasabb legyen. A méz nem mindig kell bele, ha elég édes a gyümölcs, akkor felesleges, és persze bármilyen más édesítő is megteszi. Ilyen melegben különösen finom, frissítő és reggelire vagy vacsorára is elég, úgysincs nagyon étvágyunk (kivéve nekem, biztos a szoptatás teszi, de én állandóan éhes vagyok).