HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.08.07. 18:06 A.N.R.

Csirkehúsleves aszpikban

Ezzel az étellel akár egy korábbi vkf-re is nevezhettem volna, ha úgy adódik. De nem úgy adódott, ez ma igazából véletlenül alakult ki.

Az történt, hogy a párom paprikás csirkét kért ebédre. Kivettem a fagyasztóból a csirkecombokat, de nem akartam evés közben a csonttal bajlódni, ezért kicsontoztam, és a paprikást úgy főztem meg. A csonttal viszont kell kezdeni valamit. Logikus lett volna levest főzni, de ebben a melegben nálunk a meleg levesek nem fogynak, inkább csak a hideg gyümölcsleves. Hogy mégse menjen kárba a csont, hozzácsaptam még egy fél combot és odatettem főni annyi vízbe, amennyi jól ellepte. Tettem a vízbe sót, majd vágtam bele pár sárgarépát, később kis bors is került bele, így főztem készre. Leszűrtem, a húst felkockáztam. Hozzáraktam pár felkarikázott bébi kukoricát és kockára vágott trapistasajtot. A levet két teáskanál zselatinnal újrafőztem, majd az egészet összeöntöttem. Az őzgerincformába folpackot raktam, beleöntöttem a levest, áthajtottam rajta a fóliát és a hűtőbe raktam dermedni.

Pár óra múlva kivettem, kicsomagoltam, és sikerült jól elejtenem. Így aztán fénykép nem készült, mivel a "ronda, de finom" kategóriába sorolható a produktum. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr615974792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull 2008.08.08. 08:45:04

Egyszerű és ötletes ;) Egyébként a zselatinport akár el is hagyhatod, ha elég csontot/bőrt teszel a lébe. A zselatinpor elvégre nem más, mint a csontokból/bőrökből kinyert anyag. Nálam pl. a csirkehúsalaplé rendszeresen be szokott kocsonyásodni, mert ált. nem egész csirkéből, hanem 1 kg csirkeszárnyból főzöm. Ízre sokkal jobb, s hát a sok bőr és csontocska bezselésíti a levet, ha lehűlt. Mellesleg így egyszerűbb is zsírtalanítani, mert csak le kell kaparni a zsírréteget a kocsonyáról ;) Halalaplénél is gyakran előfordul, hogy magától bekocsonyásodik - pusztán a hal bőréből, uszonyaiból, fejéből és szálkáiból kifövő zselatin által.

14594 2008.08.08. 12:35:41

Nálunk is gyakran előfordul, hogy bekocsonyásodik :-). De ahhoz kicsit tovább is kellett volna főnie, szerintem. Ez a leves most bőven elviselte a zselatint, így is lassan kocsonyásodott ahhoz képest, ahogy szoktak az ilyen aszpikos ételeim.
süti beállítások módosítása