Ezzel az étellel akár egy korábbi vkf-re is nevezhettem volna, ha úgy adódik. De nem úgy adódott, ez ma igazából véletlenül alakult ki.
Az történt, hogy a párom paprikás csirkét kért ebédre. Kivettem a fagyasztóból a csirkecombokat, de nem akartam evés közben a csonttal bajlódni, ezért kicsontoztam, és a paprikást úgy főztem meg. A csonttal viszont kell kezdeni valamit. Logikus lett volna levest főzni, de ebben a melegben nálunk a meleg levesek nem fogynak, inkább csak a hideg gyümölcsleves. Hogy mégse menjen kárba a csont, hozzácsaptam még egy fél combot és odatettem főni annyi vízbe, amennyi jól ellepte. Tettem a vízbe sót, majd vágtam bele pár sárgarépát, később kis bors is került bele, így főztem készre. Leszűrtem, a húst felkockáztam. Hozzáraktam pár felkarikázott bébi kukoricát és kockára vágott trapistasajtot. A levet két teáskanál zselatinnal újrafőztem, majd az egészet összeöntöttem. Az őzgerincformába folpackot raktam, beleöntöttem a levest, áthajtottam rajta a fóliát és a hűtőbe raktam dermedni.
Pár óra múlva kivettem, kicsomagoltam, és sikerült jól elejtenem. Így aztán fénykép nem készült, mivel a "ronda, de finom" kategóriába sorolható a produktum.