HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristalycukor (5) kristálycukor (1) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszín (1) tejszin (65) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.09.03. 18:53 A.N.R.

Gofri - alaprecept

Címkék: tojas vaj cukor finom liszt

A férjem már jó régóta mondogatja, hogy süssek gofrit, persze nem volt mivel. Aztán pár hete úgy döntöttem, nem hallgatom tovább a nyaggatását, vettem egy egyszerű gofrisütőt és ma megsütöttem az első gofrit. Nem tudta, hogy mi készül, meglepetés volt, mire hazaért, kellemes meglepetés. Nagyon meg volt elégedve a végeredménnyel és azt mondta, lehet máskor is sütni. 

Az alapreceptet a gép mellé adott receptek közül választottam ki, egyelőre nem kísérleteztem mással. Hozzávalók:
8 dkg szobahőmérsékletű vaj
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
3,75 dl tej
30 dkg finom liszt
fél csomag sütőpor
rumaroma

A vajat habosra kevertem a cukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadtam a tojást. Lassanként hozzáadtam a tejet és a szitált lisztet (sütőporral keverve), felváltva hol ezt, hol azt, majd belekevertem a rumaromát is. A sütő 5 db szívből álló virág formájú gofri készítésére alkalmas, egy adaghoz kb. egy merőkanálnyi tésztát adtam, így készült összesen 7 virág, azaz szétvágva 35 szív. Kb. 4 percig sül egy-egy darab. Vaníliapudingot főztem hozzá, de persze lehet enni magában, vagy porcukorral megszórva, esetleg lekvárral vagy akár tejszínhabbal. Azt hiszem, gyakori vendég lesz nálunk, ha épp egy kis édességre vágyunk.

 


 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr935974802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jd 2009.02.04. 14:11:06

Szia! Ma megcsináltam a gofridat - nagyon finom lett - köszi! ... a tojást mikor teszed bele? :))) Üdv. Dóri (www.jdkonyha.blogspot.com)

14594 2009.02.04. 14:13:39

Észre sem vettem, hogy ezt nem írtam bele :-). Köszi, javítok. A tojást általában olyankor szoktam beletenni mindenféle tésztába, amikor a liszt már nem száraz. Hacsak mást nem ír a recept.

Rita 2010.06.15. 19:06:28

Szia! Nagyon köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. (Bár nekem több virág lett belőle, mint 7.)

14594 2010.06.15. 20:24:32

Rita: nagyon szívesen :-). Lehet, hogy a te virágaid kisebbek vagy vékonyabb a tészta kicsit. Nálam sem "szentírás" a 7 db.

Bori 2010.07.06. 17:35:04

Szia! A vajon margarint értesz, ugye? És normális, tudod, olyan négyzet alakú formában nem tudod, kb. mennyi jön ki?

14594 2010.07.10. 19:06:36

Szia Bori! Nem, a vajon mindig vajat értek, ha margarint akarok használni valamihez (ritkán fordul elő), akkor margarint írok a recepthez. Szerintem egy virág nálam az nagyjából 2-3 téglalap lehet nálad.
süti beállítások módosítása