A neten összeolvastam egy csomó dolgot az aszalásról, tartósításról és összeraktam a magam verzióját.
Leszedtem egy jó adag sárga paradicsomot, alaposan megmostam, a hibás részeket (nem volt sok) kivágtam. 4-6-8 részre vágtam mindet, mérettől függően. Tepsire raktam jó szorosan és kiraktam a napra. Ez volt csütörtökön. Már estére látszott valami eredmény, pénteken újra kiraktam, dél körül raktam rá egy régi, de tiszta függönydarabot, mert megtalálták a legyek és muslicák. Reméltem, hogy szombat estére készen lesz, de nem jött össze, mert pénteken és szombaton is nagyon sokat fújt a szél, hiába sütött a nap, nem volt elég. Tegnap reggel én elutaztam, de a párom kirakta újra, este, mikor jó fáradtan hazajöttem, láttam, hogy végre készen van. Nem is tudom, mi lett volna, ha nem, mivel már éjfél óta zuhog az eső. Szóval estére készen lett. A korábban előkészített üvegbe pakoltam az egészet, majd összekevertem az olajat: olívaolaj + napraforgóolaj + bazsalikom + oreganó. Felöntöttem az üveget az olajjal, majd lezártam. Ezután az jön, hogy összeszedegetek recepteket, amikhez aszalt paradicsom kell, és kipróbálok majd párat, az eredményről persze beszámolok.