Ma két éves ez a blog. Amikor elindítottam, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig lelkes leszek. Voltak kisebb-nagyobb szünetek, általában időhiány miatt, de nagyjából folyamatosan jelen voltam.
Egy kis statisztika:
Eddig közel 120 ezer látogatás. Mostanában már naponta 4-500, ami számomra teljesen hihetetlen, emlékszem, nem is olyan régen még a 100 fölötti számnak is nagyon tudtam örülni.
A keresőkifejezések között 1300 fölött szerepel a krémes és a rakott tészta, sokan keresték a fügebort, a sörtésztát, rakott krumplit és társait. A keresőkifejezésekből az derül ki számomra, hogy igenis szükség van az egyszerű ételek bemutatására, "nem kell mindig kaviár" :-).
A hivatkozások között egyértelműen a gasztro.blog.hu vezet több, mint 3000 klikkel, de több lap.hu oldalon is ott vannak a receptjeim (csirkes-receptek, befozes, pogacsa, gyros, kurtoskalacs, piskota stb.).
Magyarországon kívül a legtöbb látogatóm az Egyesült Államokból, Romániából, Nagy-Britanniából és Németországból érkezett. Jó néhány országból tévedtek már ide, gondolom leginkább véletlenül, az érdekesség kedvéért néhány közülük: Hong-Kong, Chile, Kambodzsa, Kazahsztán, Szomália.
Mióta ezt a blogot elindítottam, a konyhában történtek változások. Bekerült pár új eszköz, ezekről általában beszámoltam. Állandó lakója a hűtőnek pár csomag vaj, pár doboz tejszín, mindig van itthon fokhagyma. Sokkal több zöldfűszert használok, és a spájzban sok-sok üveg sorakozik az általam elkészített ételekkel-italokkal, és számuk még emelkedni fog az idén. Változatosabban eszünk, a kipróbált ételek egy része állandó szereplő lett az étlapunkon. Sokat böngészem a receptes oldalakat, a szakácskönyveket, nem mindig célzottan, de sokszor találok bennük jó ötleteket, amiket később alkalmazok is. Tudatosabban vásárolok és főzök, még jobban vigyázok az egészségünkre :-). Szóval jó ötlet volt a blog elindítása, remélem, sokáig lesz még bennem lelkesedés a folytatásához.