HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2008.09.19. 18:56 A.N.R.

Tatin torta

Címkék: alma vaj cukor finom liszt

A Tatin tortáról is többféle recept kering az interneten. Abban mindenki megegyezik, hogy egy véletlennek köszönheti a kialakulását a sütemény, aminek eredményeképpen az alma alulra került sütés közben. Az én Tatin tortám receptje a következő:

Hozzávalók:
20 dkg finom liszt
10 + 10 dkg vaj
5 + 14 dkg kristálycukor
fahéj
1 tojás sárgája
1 kg alma

A lisztet, 10 dkg vajat, tojás sárgáját és 5 dkg cukrot összekevertem, majd fóliába csomagoltam és betettem a hűtőbe. Az almát meghámoztam, kiszedtem a magházát, és mivel elég nagy almák voltak, mindet nyolc felé vágtam. Fogtam egy olyan sütőformát, ami bírja a gáztűzhelyet és a villanysütőt is, beletettem a másik 10 dkg vajat, felolvasztottam, majd hozzákevertem 14 dkg cukrot, és kevergettem, míg össze nem olvadt. Jó szorosan egymás mellé raktam az almaszeleteket, megszórtam fahéjjal, majd lassú tűzön kb. 15 percig főztem.
A sütőt 200 fokra melegítettem. A tésztát kivettem a hűtőből, elnyújtottam (amennyire tudtam), majd az almára nyomkodtam, megszurkáltam villával. Betettem a sütőbe, 30 percig sütöttem.

Kicsit hagytam pihenni (nem sokat, ne hűljön ki), majd ráborítottam egy tortalapot és az egészet egy mozdulattal megfordítottam, szépen kijött a sütőformából. Melegen-langyosan az igazi. Az igazán édes szájúak vanília-öntettel vagy chantilyval is tálalhatják, de szerintem önmagában is pont elég édes.

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1005974807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása