A mai ebédnél az volt a lényeg, hogy a lehető legkevesebb macerával járjon (kicsit betegeskedem) és legyen benne gomba (szombaton vettem, fel kellett használni).
Hozzávalók:
35 dkg tészta (orsó)
kb. 35 dkg gomba
5 dl tej
6 dkg vaj
2 púpos evőkanál liszt
olaj, só, bors
egy gerezd fokhagyma
reszelt sajt
A vajat felforrósítottam, beleraktam a lisztet, megpirítottam. Hozzáöntöttem a forró tejet, főztem pár percig. Sóztam, borsoztam, apróra vágott fokhagymát tettem bele, összerottyantottam még egyszer, kész a besamell.
A gombát megmostam, felszeleteltem. A sütőedény aljára öntöttem kevés olajat. Beleraktam a nyers tésztát és a gombát, ráöntöttem a besamellt és alaposan összekevertem, hogy a tésztát mindenhol érje a mártás. Végül reszelt sajtot szórtam a tetejére. 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütöttem.