Elég sok körte van most itthon, de mi általában csak nyersen, esetleg kompótnak szoktuk fogyasztani. Úgy gondoltam, itt az ideje valami újat kipróbálni.
Hozzávalók:
4 db körte
kb. 10 dkg vaj
4 evőkanál kristálycukor
fahéj, rumaroma
fél csésze kuszkusz
2 csésze tej
csipet só
2 csomag vaníliás cukor
esetleg csokiöntet és/vagy tejszínhab
A tejet a sóval és a vaníliás cukorral felforraltam, ráöntöttem a kuszkuszra, lefedve hagytam dagadni.
A körtét megmostam, hámoztam, felkockáztam. A vajat megolvasztottam, hozzákevertem a cukrot, majd mikor a cukor is megolvadt, beleönöttem a körtekockákat. Megszórtam fahéjjal, löttyintettem rá egy kis rumaromát és pár percig kevergetve, majd lefedve pároltam.
Amikor kellő puhaságúra párolódott, elkészítettem a "rakottast": egy pohár aljára 3-4 evőkanál körte, erre két evőkanál kuszkusz, majd újabb réteg körte. A tetejére illik egy kis csokiöntet, vagy hidegen egy kis tejszínhab. Ebből a mennyiségből 5-6 adag készíthető. Nem túl édes, kellemes desszert.
