Apu megint nyulat vágott. Ilyenkor általában a fagyasztóban kötnek ki a csomagok, de most egyet rögtön megfőztem. Egy vágósúlyba került nyúl ideális esetben kb. 2,5 kg élősúlyban, ebből kell leszámítani a bundát meg a használhatatlan belsőségeket, a hasznosítható rész kb. egy-másfél kg szokott lenni.
Hozzávalók:
1 nyúl
zöldborsó, hagyma, petrezselyem, zöldpaprika, fokhagyma
só, bors, majoranna
olaj
1 dl tejszín
A húst anyu feldarabolta nekem, konyhakészen kaptam meg. A csomagban benne volt a máj, szív, vese is, ezeket is felhasználtam.
Kevés olajon a húst minden oldalon megpirítottam, majd kivettem tányérba. A felkarikázott hagymát megdinszteltem, majd visszaraktam a húst (mindent, a máj kivételével), öntöttem rá kb. fél liter vizet. Sót, borsot, majorannát szórtam rá, majd hozzáraktam a zöldségeket: egy szál petrezselyem vékony karikákra vágva, két pici zöldpaprika még a kertből, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, zöldborsó nagyjából egy csészényi (mirelit). Lefedtem, kb. 40 percig főztem, néha megkavartam. Ekkor beletettem a májat is, majd öntöttem hozzá 1 dl tejszínt és 10-15 perc alatt készre főztem. Tarhonyával ettük.