A múltkori fahéjas keksz annyira nem volt átütő sikerű nálam, ezért tovább próbálkozom. Ez most a Mester Kiadó gyűjteményéből való (anyu csak Planétásnak hívja), kicsit bonyolultabb az elkészítése, de szerintem megéri.
Hozzávalók:
24 dkg liszt
1 tk sütőpor
2 tk őrült fahéj
12 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 tojás
2 ek tejszín
15 dkg vaj
A liszthez hozzáadtam a sütőport, a fahéjat, a cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a vajat feldarabolva és a tejszínt. Alaposan összedolgoztam, hengerré formáltam, majd alufóliában beraktam a hűtőbe pihenni. A többi teendő miatt úgy alakult, hogy bő egy órát volt a hűtőben. Ekkor kivettem, 1 cm vastag szeleteket vágtam a hengerből, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, a tojás fehérjével lekentem. 200 fokon 10 perc alatt készre sütöttem.
