Vacsorára nem volt kedvem a szokásos szendvicset enni, ezért elgondolkodtam, mit is tegyek az asztalra. Eszembe jutott, hogy jó régen láttam Kicsi Vúnál egy receptet, amit már akkor lementettem magamnak, azt kéne összehozni. Tojásfehérje volt bőven a fagyasztóban, kivettem két dobozzal, ez összesen 7 db volt, és vacsorára elkészítettem a sajtlepényt.
Hozzávalók:
1 db tojás
7 db tojásfehérje
5 ek zsemlemorzsa
kb. 25 dkg reszelt trappista sajt
só, bors, zúzott fokhagyma
olaj a sütéshez
A tojást felvertem, hozzákevertem a zsemlemorzsát, tettem bele sót, borsot, zúzott fokhagymát. A fehérjét habbá vertem, majd óvatosan beleforgattam a tojásba, váltogatva a reszelt sajttal. Az olajat felmelegítettem. Egy jó evőkanálnyi masszát tettem az olajba, lapáttal szétlapítottam, megsütöttem az egyik oldalát, megfordítottam, a másik oldalát is aranybarnára sütöttem. Összesen 11 db készült belőle, persze nem egyforma méretűek lettek. Pillanatok alatt kisült, papírtörlőre szedtem. Tejföllel ettük, mi felnőttek 3-3 db-ot tudtunk megenni belőle, a gyerek 1,5-et, de ő még pluszban megszórta sajttal.
