Ha két háziasszony egy légtérbe kerül, előbb-utóbb főzni fognak. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Nem járok túl gyakran fodrászhoz, de szinte mindig mond valaki egy receptet vagy legalábbis egy ötletet. Ez az ebéd egy fodrászkodás után készült, mivel az egyik vendég nagyon jó ötletet mondott.
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
8 szem krumpli
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
1 dl tejszín, 1 dl tejföl
só, bors, szerecsendió, rozmaring, olaj
A karajszeleteket sóztam, borsoztam, majd forró olajon megpirítottam, oldalanként nagyjából fél perc alatt. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. Egy magasfalú tepsibe öntöttem pici olajat, ráhelyeztem a karajszeleteket. A vöröshagymát rákarikáztam. A megpucolt krumplit a hasábburgonya-vágóval felszeleteltem és rápakoltam a húsra. Sóztam, szórtam rá őrölt rozmaringot. A tejszínt, tejfölt, reszelt sajtot összekevertem az apróra vágott fokhagymával, kevés borssal és őrölt szerecsendióval. A masszát ráöntöttem a krumplira. Lefedtem alufóliával, egy óráig sütöttem így, majd levettem az alufóliát és grilleztem további 5 percig. Nagy sikere volt :-).