HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.02.11. 21:04 A.N.R.

Sajtos stangli (vagy bagett?)

Címkék: joghurt sajt finom liszt kenyerliszt sutozacsko

Van nekünk itt a gasztroblogok között egy isteni pékségünk, a Limaráé :-). Nem tudom, honnan tud ilyen finomakat sütni, de érdemes tőle tanulni, az biztos. Én is kinéztem már pár receptet nála, de ez az első, amit el is készítettem, viszont biztos, hogy nem az utolsó.

Mi is szeretjük a sajtos stanglit (vagy bagettet, hol így, hol úgy nevezik), mi a tecsóban szoktuk venni. Nem túl gyakran, mivel egyrészt kicsit drágálljuk, másrészt meg nem megyünk csak ezért vásárolni minden nap, mivel frissen az igazi. Az itt bemutatott recept alapján 6 db nagyjából dupla akkora kifli készül, mint amilyet a hipermarketekben lehet kapni, és ezek a jóval nagyobb kiflik valamivel kevesebből kijönnek, mint amennyiért megvehetjük. Szóval sok érv szól mellette, hogy megsüssük magunknak - a nem létező adalékanyagokat még nem is említettem.

Limara receptjében szerepel az öregtészta, amit én eddig még nem készítettem, így most a hozzávalók mennyiségén változtattam, aminek az eredménye lett a 6 db darabonként nagyjából 20 dkg-s stangli. Mivel kenyérliszt nem volt elég itthon, így finom liszttel kevertem. Legközelebb egyszerre valószínűleg csak fél adag tésztát állítok össze és 6 db kisebb kiflit sütök, mert akár minden nap is meg lehet sütni, nem nagy munka.

Hozzávalók:
210 g joghurt
3 dl víz
3 ek burgonyapehely
2,5 tk só
csipet aszkorbinsav
0,75 dl olaj
75 dkg BL 80 kenyérliszt (ill. nálam finom liszttel keverve)
1 tk cukor
1 csomag száraz élesztő
tetejére: reszelt sajt

A hozzávalókat beletöltöttem a kenyérsütő gépbe és dagasztás programra állítottam. A másfél óra leteltével a tésztát lisztezett deszkára öntöttem, 6 (nagyjából) egyenlő részre osztottam. Egy-egy részt megformáztam: téglalap-szerűre lapítottam, két szemben lévő sarkot behajtottam középre, majd feltekertem a tésztát és kicsit hosszabbra nyújtottam, hogy hasonlítson a stanglira. Egy  sütőzacskóba hármat raktam egymástól távol, kicsit megszórtam liszttel, majd kb. egy órát hagytam még kelni.

A sütőt 220 fokra melegítettem. Reszeltem sajtot és a stanglik tetejére szórtam. Egy zacskót tepsibe raktam, aláhajtottam a végét, ezzel lezárva. 15 perc alatt megsütöttem, majd a következő adagot tettem be és azt is 15 percig sütöttem. Nagy sikere volt itthon, úgy kellett visszafognunk magunkat, hogy ne együnk túl sokat egyszerre.

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr595974848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Limara 2009.02.12. 09:42:02

Nagyon köszönöm a kedves szavakat! :)) Gyönyörűek a bagettek,örülök, hogy sikere van nálatok is! :))
süti beállítások módosítása