A BBC Good Food oldalán olvastam egy szimpatikus receptet pár hete, akkor eldöntöttem, hogy elkészítem. Ma jött el az ideje, sokat nem változtattam rajta, nem is nagyon van mit, mivel rettenetesen egyszerű.
Hozzávalók 2 személyre:
egy egész csirkemell bőrrel együtt
2 gerezd fokhagyma
3 ek mascarpone
1 tk őrölt rozmaring
olívaolaj
néhány szelet sonka - nálam most jobb híján csirkemellsonka, de persze sokkal finomabb lenne füstölt, érlelt sonkával
fél citrom leve
A sütőt 200 fokosra melegítettem. A mascarponét összekevertem a rozmaringgal és az apróra zúzott fokhagymával. A csirkemell bőre alá bekanalaztam a masszát. A sonkaszeletekkel betakartam a húst, hústűvel rögzítettem. Fogtam egy tűzálló tálat, tettem bele kevés olívaolajat, felforrósítottam, majd a csirkemellet mindkét oldalán megpirítottam. A tálat lefedtem és betettem a sütőbe, kb. 40 percre, majd fedő nélkül grilleztem még 10 percig. Miután megsült, a húst kivettem egy tányérba, a tálat pedig a tűzhelyre raktam és a citromlevet belekevertem az olajba, együtt felfőztem. Ezt a mártást öntöttem a húsra tálalás előtt. Nagyon finom lett, egyáltalán nem száradt ki, ahogy általában a mell szokott.