Ilyenkorra már lemerülnek a vitamintartalékok, muszáj feltölteni. A szezon gyümölcsei már nem az igaziak: az alma fonnyadt, a narancs kicsit kevésbé lédús, ezeket magában már nem biztos, hogy szívesen eszi az ember. Együtt viszont nagyon finomak!
Gyümölcssaláta hozzávalói:
3 narancs
1 banán
1-2 alma
ha van: 2-3 kivi
a fagyasztóból egy-egy maréknyi eper és málna
kevés narancslé
A narancsot meghámozom, feldarabolom. A banánt meghámozom, felkarikázom. Az almát meghámozom, felkockázom. A kivit is, ha van. Az epret, málnát csak úgy fagyosan beleborítom a többi gyümölcs mellé a tálba. Öntök rá kevés narancslevet, összekeverem. Hagyom állni, amíg a fagyos gyümölcs felolvad. Közben levet is eresztenek, így jó kis leveses salátát kapunk, amit a színe miatt is öröm enni, de az íze kimondottan finom. A vitamintartalma meg jólesik, szinte végigárad az emberen az energia.