Néhány hete az egyik bolt biopolcánál egy zacskó csicseriborsó landolt a kosaramban. Még soha nem ettünk csicseriborsót, így épp ideje volt. Fogalmam sem volt, mit fogok vele kezdeni, de úgy gondoltam, majd csak megjön az ihlet. Tegnap megjött: levest főzök.
Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
2 l víz
1 dl tejszín
1 krumpli
1 fej vöröshagyma
só, bors, szerecsendió
A csicseriborsót tegnap este beáztattam, ma reggel leöntöttem róla a vizet. Odatettem főni 2 l sós vízben. Kb. másfél órát főtt, kb. az idő felénél beleraktam a krumplit meghámozva, egészben és a hagymát is megpucolva, egészben. Amikor úgy láttam, hogy már megfőtt, levettem a tűzről és összeturmixoltam botmixerrel. Hozzáadtam a tejszínt is. Végül borsot és szerecsendiót szórtam rá, jól elkevertem és még egyszer felfőztem, pár percig hagytam főni, majd kizártam alóla a gázt. Én magában ettem, de a gyereknek levesgyönggyel adom, hiszen a "golyóleves" csak jó lehet :-).