HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyomber (6) gyömbér (1) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olivaolaj (12) olívaolaj (1) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) tészta (2) teszta (13) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.03.20. 13:40 A.N.R.

Borban sült csirke

Címkék: hagyma gomba tejszin borso csirkehus feher bor

Tegnap vettem egy doboz gombát, de nem volt konkrét célom vele. Itthon megkérdeztem a páromat, mit főzzek, azt mondta olyat, amihez lehet krumplipürét enni (mostanában köretmizéria van nálunk, a krumplipürén kívül semmit nem fogad szívesen, esetleg még tésztát hajlandó enni). Belenéztem a Stahl-szakácskönyvembe (Gyors házias ételek) és megláttam ezt a csirkét, amit Stahl Judit Az Ínyesmester szakácskönyvéből vett. Ehhez lehet krumplipürét enni :-). Az én receptem nem azonos egyik könyvben olvashatóval sem, de egyértelműen azok alapján készült el a csirke, és nagyon finom lett.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb (nem nagyok)
kb. 40 dkg champion gomba
3 kisebb fej hagyma
egy maréknyi fagyasztott zöldborsó
3 babérlevél
10 dkg vaj
kb. 2-3 ek olaj
1,5 dl tejszín
kakukkfű, só, bors
1 dl száraz fehér bor

A hagymát megtisztítottam, apróra vágtam. A gombát megmostam, felszeleteltem. A csirkecombokat kettévágtam, sóztam, borsoztam. Elővettem  egy nagyobb lábast, amit a sütőbe is betehetek, a vajat és az olajat felhevítettem, a csirkecombokat nagy lángon pár perc alatt megpirítottam, majd kivettem. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem. A helyükre tettem a hagymát és megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a gombát, borsót, csirkét, a babérlevelet és kevés kakukkfüvet. Összekevertem, ráöntöttem a bort és néhány percig forraltam. Lefedtem az edényt alufóliával és betettem a sütőbe, nagyjából 35 percig otthagytam.
Mikor kész lett, a csirkecombokat kivettem egy tálra, a gombás-borsós keverékhez hozzáöntöttem a tejszínt és néhány percig forraltam, majd rákanalaztam a húsra. Krumplipürével ettük, és megegyeztünk, hogy máskor is fogom készíteni.

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr785974860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Víghné Csák Margit - Gitta 2009.03.25. 19:09:24

Szia Gigi! Érdekes és sok - sok lehetőséget rejt még ez a recept. Nem csodálkozom azon, hogy vissza - vissza fogsz térni elkészítéséhez. A köret változtatásával na meg friss salátával szélessé teheted a fenti recept ízvilágát. Azon töröm a fejem, hogyan fogom elkészíteni. vgita
süti beállítások módosítása