HTML

Gigi a konyhában

Friss topikok

  • 14594: Szilvi: örülök, hogy tetszik. Remélem, valaki a kérdésedre is válaszol, mivel én nem tudom a válas... (2013.01.16. 23:49) Krémes
  • Deákné Boross Judit Mária: A családom imádja a madártejet, én meg UTÁLOM a konyhát, a legrövidebb időt töltöm benne. Én így k... (2012.12.19. 10:35) Madártej
  • 14594: Fogalmam sincs, hamar elfogyott. (2012.11.03. 16:55) Narancsbor
  • Andca: A mi vidékünkön mézes-krémes néven ismerik az emberek.A legfincsibb süti a világon. :-) (2012.10.12. 13:16) Mézes zserbó
  • 2055: igazából a jelly beant nem lehet otthagyni :) (2012.08.10. 22:51) Gasztroélmények Londonban

Címkék

alma (13) aszalt gyumolcs (4) aszalt paradicsom (1) bab (2) babapiskota (2) bacon (1) balzsamecet (1) bambuszrugy (1) banan (6) baracklekvar (3) baranyhus (3) barnacukor (17) bazsalikom (6) bebikukorica (1) besamell (7) birkahus (3) birsalma (1) bodza (3) bors (3) borso (8) brokkoli (1) bryndza (1) buzadara (7) cernametelt (1) citrom (11) citromfu (1) cseresznye (7) cseresznyepaprika (1) csicseriborso (3) csicsoka (2) csillaganizs (1) csípős (1) csipos paprika (2) csirkecomb (2) csirkehus (15) csirkemell (8) csirkmaj (1) csoki (7) cukkini (7) cukor (70) cukordrazsé (1) curry (2) daralt hus (4) desszert (5) dio (2) ecet (8) edeskomeny (1) egytálétel (2) eleszto (28) eper (10) etcsokolade (7) fahej (32) fehej (1) feher bor (3) feher csoki (1) fejessalata (1) fenyomag (1) finom liszt (133) finom lliszt (1) főétel (4) főétel hússal (2) fokhagyma (38) fuge (4) fustolt hus (2) fustolt sajt (3) fustolt sonka (2) fuszerek (1) gersli (1) gesztenye (1) gesztenyepure (5) gomba (29) Gordon Ramsay (1) grahamliszt (3) grappa (1) gyömbér (1) gyomber (6) gyumolcsle (1) hagyma (84) hal (5) hamozott paradicsom (1) haztartasi keksz (1) husleves (4) húsmentes (2) iro (1) jegsalata (1) joghurt (19) juhturo (3) kacsahaj (1) kakao (12) kakaopor (3) kakukkfu (1) kandirozott narancshej (2) kapor (2) kaposzta (1) karalabe (4) karfiol (5) kave (4) kecskehus (2) kecskesajt (1) kefir (1) keksz (1) kelkaposzta (1) kemenyito (2) kenyér (1) kenyerliszt (3) kesudio (1) kifli (1) kolbasz (9) koles (2) komeny (4) köret (1) koriander (3) korte (2) kremsajt (1) kristálycukor (1) kristalycukor (5) krumpli (42) kukorica (12) kukoricaliszt (4) kurkuma (2) kuszkusz (4) lasagne teszta (4) lebbencsteszta (1) lenmag (5) leveles teszta (1) leves (2) lilahagyma (2) liszt (6) maj (2) majonez (4) majoranna (3) mak (5) makrela (1) malna (10) mandula (3) mangold (4) margarin (7) marhahus (8) mascarpone (11) mazsola (3) medvehagyma (9) meggy (13) mentalevel (1) mez (14) mogyoro (1) mozzarella (5) muffin (1) mustar (9) napraforgomag (2) narancs (5) narancshej (4) narancsle (2) nyulhus (4) nyulmaj (1) olaj (18) olívaolaj (1) olivaolaj (12) oregano (1) oszibarack (3) padlizsan (5) paprika (13) paradicsom (20) paradicsomle (6) paradicsompüré (1) parmezan (1) patisszon (2) pesto (1) petrezselyem (5) pirospaprika (10) piskota (2) porcukor (13) porehagyma (8) pudingpor (9) pulykahus (14) reggeli (1) reszelt sajt (7) retek (3) reteslap (4) retesliszt (3) retes liszt (6) ricotta (1) rizotto rizs (1) rizs (11) romai komeny (1) rozmaring (7) rozsliszt (8) rumaroma (1) safrany (1) sajt (43) salata (1) sargabarack (2) sargarepa (12) savanyu kaposzta (2) serteshus (21) sertesmaj (2) shiitakegomba (2) so (10) sonka (10) sor (2) soska (1) spagetti (1) suritett paradicsom (5) suritett tej (1) sutopor (13) sutotok (2) sutozacsko (2) szalami (1) szalonna (15) szardella (1) szegfuszeg (8) szemes bab (4) szerecsendio (3) szezammag (7) szezamolaj (1) szilva (3) szojaszosz (4) szolo (1) tarhonya (1) tej (42) tejcsoki (2) tejfol (41) tejszin (65) tejszín (1) teperto (1) teszta (13) tészta (2) tk liszt (1) tojas (127) tojasfeherje (5) tojassargaja (2) tok (1) tokmag (1) tonkolyliszt (1) tortazsele (1) tortilla (1) tudo (1) turo (21) uborka (4) ujkrumpli (1) vaddiszno hus (2) vaj (62) vanilia (8) vaniliapuding (1) virsli (5) vodka (1) vorosbor (5) voroskaposzta (1) wok (4) zabpehely (4) zoldbab (4) zoldborso (1) zoldfuszerek (1) zsalya (1) zselatin (6) zsemle (4) zsemlemorzsa (6) zsir (1) Címkefelhő

2009.03.27. 13:42 A.N.R.

Fűszeres koszorú

Címkék: tojas hagyma vaj petrezselyem eleszto finom liszt retes liszt

Nálunk nem szokás húsvétkor kalácsot enni, nem tudom, miért alakult így. Mivel most már jó néhány éve külön család vagyunk, lassan kialakulnak a saját hagyományaink, és ebbe valószínűleg bele fogjuk építeni a húsvéti kalács-evést is, én legalábbis szeretném. A mai sütés is erre volt felkészülés.

Egy ideje már nem vettem meg a Praktika magazint, mert az új stílusa nem igazán jött be nekem, de most megvettem, részben a hozzá adott matricák miatt, hiszen a nagyobbik fiamat nem győzzük ellátni matricákkal :-). Ha meg már megvettem, nyilván megnéztem, mi van benne és bizony jó pár használható ötletet találtam. Az egyik a fűszeres koszorú volt, amit azonnal meg akartam sütni, amint megláttam. Nem is váratott sokat magára a dolog, mivel annyira egyszerű az elkészítése, két gyerek mellett is pillanatok alatt megy. Azt hiszem, húsvétkor is megsütöm, de lehet, hogy még addig is párszor.

Hozzávalók:
25 dkg finom liszt
25 dkg rétes liszt
2,5 dl tej
1 tojás
1,5 kk só
1 kk porcukor
1 csomag száraz élesztő
12 dkg vaj
A töltelékhez: 6-8 ek apróra vágott zöldfűszer, nálam petrezselyemzöld és újhagyma zöldje.
A lekenéshez: 1 tojás, fél dl tejföl.

A tészta hozzávalóit belepakoltam a kenyérsütő gépbe: a tejet, 6 dkg olvasztott vajat, a tojást, lisztet, sót, cukrot, élesztőt. Dagasztás programra állítottam. Másfél-két óra múlva vettem ki, kinyújtottam téglalap alakúra. Rávágtam a maradék 6 dkg vajat, majd rászórtam az apróra vágott hagymát és petrezselymet. Feltekertem, koszorút formáztam belőle, a végeit összedolgoztam. 1,5 - 2 centinként bevágtam a szélét és hagytam még kelni nagyjából negyed órát. Közben felmelegítettem a sütőt 180 fokra. A kész koszorút egy szilikonnal bélelt tepsire raktam, majd a tojás és a tejföl keverékével alaposan lekentem. Nagyjából 30 perc alatt készre sütöttem. Most nincs itthon hozzá főtt sonka, de szerintem nélküle is fejedelmi, akár reggelire, akár uzsonnára.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gigiakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr265974861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása